16.07.2012  |  Klima, miljø og energi

Ekspert fremhæver Vestas-initiativet WindMade

En ny bog med titlen 'The Zeronauts' fremhæver Vestas-initiativet WindMade som et af verdens 50 mest banebrydende og innovative grønne tiltag.

I bogen skriver John Elkington, der er en af verdens førende eksperter inden for bæredygtighed, om de initiativer, han mener, vil have den største effekt i forhold til at skabe en 100 procent bæredygtig fremtid – socialt, økonomisk og miljømæssigt. WindMade, som Vestas er blandt initiativtagerne til, er med i dette selskab af udvalgte innovative grønne initiativer som det eneste danske initiativ. 

Om WindMade

  • WindMade er en non-profit-organisation med det formål at udbrede brugen af vedvarende energi ved at forbedre virksomheders mulighed for at kommunikere deres investeringer i vindenergi til deres interessenter.
  • WindMade stræber efter at opnå dette ved at gøre det muligt for virksomheder at synliggøre deres investeringer i vindenergi gennem WindMade-mærkningsordningen, ved at uddanne borgerne om konsekvenserne af anvendelse af forskellige energikilder og ved at give forbrugerne mulighed for at vælge produkter fra virksomheder, der udvikler og producerer deres produkter gennem brug af vindenergi.

WindMade er en non-profit-organisation, der har til formål at udbrede brugen af vedvarende energi ved at forbedre virksomheders mulighed for at synliggøre deres investeringer i vindenergi over for deres kunder og andre interessenter gennem blandt andet en mærkningsordning.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”"Vi er utroligt stolte af, at John Elkington i sin bog udpeger WindMade som et af de 50 mest banebrydende og innovative initiativer til at skabe et mere bæredygtigt samfund. Det er en anerkendelse af, at WindMade er et initiativ, der kan gøre en konkret forskel i at skabe et samfund, der er båret af en mere bæredygtig energiforsyning",” siger idemanden bag WindMade, kommunikations- og marketingdirektør i Vestas, Morten Albæk.

Læs også: Siemens og Vestas er de bedste jobskabere

"”WindMade er det første initiativ af sin slags i verden, og da det blev lanceret, var vi i Vestas ikke i tvivl om, at det ville gøre en forskel. Vi ved, at 2/3 af verdens forbrugere er villige til at betale mere for produkter, der er mærket med WindMade. Indtil nu er op imod 50 virksomheder i 16 lande medlemmer af WindMade- organisationen – heriblandt Deutsche Bank AG, Lego A/S, Widex og Motorola Mobility Inc. Om et år forventer vi, at antallet vil være mangedoblet", siger han.

Manden bag WindMade i fint selskab
Udover at WindMade er med i bogen, så nævnes Morten Albæk som den eneste dansker på en liste over folk, som bogens forfatter mener, har gjort en særlig indsats for at inspirere til et mere bæredygtigt samfund. På listen står han sammen med bl.a. Al Gore, Belinda og Bill Gates, Mohammad Yunus samt FN’s generalsekretær Ban Ki Moon.”

Om Vestas

  • Vestas har leveret vindenergi i 69 lande og dermed skabt arbejdspladser for mere end 20.000  medarbejdere på vindmøllesites, research-faciliteter, fabrikker og  kontorer verden over. 

"Jeg er naturligvis stolt og overrasket over at blive nævnt på denne liste. Men i virkeligheden handler det om, at en af de største udfordringer for verden netop nu er, hvordan man løser fremtidens stadigt stigende behov for energi på en bæredygtig og effektiv måde. Jeg ser dette som en anerkendelse af den indsats, vi gør i Vestas for at bidrage til den grønne dagsorden og gøre vores for at skubbe verden i en mere bæredygtig retning",” siger Morten Albæk.

-LRI

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere