12.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Emballagevirksomhed opnår store energibesparelser

En opdatering af DS Smiths CTS-anlæg sikrer en årlig energibesparelse svarende til det årlige energiforbrug i 50 parcelhuse.

Emballagevirksomheden DS Smiths fabrik i Grenaa kan hvert år se frem til en energibesparelse på 900 MWh, hvilket cirka svarer til det samlede årlige energiforbrug i 50 parcelhuse.

Det skyldes, at virksomhedens CTS-anlæg har gennemgået en systematisk renovering og driftsoptimering.

Læs også: RUC sparer 22 procent af sit energiforbrug

Om CTS-anlæg

Med et CTS-anlæg (Central Tilstandskontrol og Styring) er det muligt at overvåge og styre tekniske installationer som varme, ventilation og køling fra centralt hold.

Det er ofte med til at skabe et hurtigt overblik over tilstande og fejlmeldinger, hvilket gør det er nemmere for det tekniske personale at optimere driften af installationerne.

En optimeret drift er ofte forbundet med store energibesparelser.

Kilde: Schneider Electric

Ifølge Schneider Electric, der har stået for projektet, er omkostningerne til renovering og central styring af alle CTS-anlæg godt givet ud.

”Alt i alt er investeringen således tjent hjem på cirka 2,5 år alene via besparelser på el - og varmeregningen”, siger Frits Jensen, energikonsulent i Schneider Electric.

Bæredygtig indsats
Opdateringen af virksomheden CTS-anlæg er en del af en samlet indsats for at nedbringe virksomhedens energiforbrug, CO2-udledning og samtidig øge driftssikkerheden, hvor nedbrud i CTS-anlæggene kan betyde kostbare driftsstop.

Læs også: Nye ventilatorer halverer energiforbruget

Samtidig har opdateringen den fordel, at virksomheden nu har et samlet overblik over sine VVS-anlæg, forklarer Kenneth Larsen, vedligeholdelseschef hos DS Smith.

”Desuden kan vi straks gribe ind ved unormal drift og derigennem forhindre driftsnedbrud og samtidig dæmme op for et skjult energispild takket være de nye alarmfunktioner”, siger vedligeholdelseschefen.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere