14.05.2013  |  Supply chain

Endnu en kommune satser på grønne indkøb

Gladsaxe Kommune opruster på det grønne område og bliver medlem af Miljøministeriets Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb.

Gladsaxe Kommune melder sig ind i kampen for bæredygtighed og er nu en del af Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb. Miljøministeriet står bag det grønne tiltag, der stiller krav til leverandører om miljørigtige produkter og bæredygtighed. På nuværende tidspunkt er flere andre større kommuner medlemmer af partnerskabet og sammen skal de være med til at skubbe markedet i en grønnere retning.

Læs også: Nu kan de grønne indkøbsmål nås

”Offentlige grønne indkøb er en vigtig drivkraft i forhold til at få virksomhederne til at udvikle og udbyde flere grønne produkter og løsninger, og det er vigtigt, at vi løfter i flok”, udtaler Michel Schilling, vicedirektør i Miljøstyrelsen.

Partnerskabets målsætninger er blandt andet at undgå for mange skadelige kemikalier og reducere energiforbruget.

Den offentlige sektor køber samlet set ind for mere end 200 milliarder kroner årligt. Partnerskabets kommuner står for over 20 procent af de offentlige indkøb i Danmark.

Læs også: Auken: Det offentlige skal handle grønt

Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb har eksisteret siden 2006 og består af Københavns Kommune, Aarhus Kommune, Odense Kommune, Herning Kommune, Sønderborg Kommune, Egedal Kommune, Miljøministeriet, Frederiksberg Kommune, Region Midtjylland, Roskilde Kommune, Vandcenter Syd i Odense.

-KK

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere