22.02.2008  |  Klima, miljø og energi

Energibesparende håndtørrer

Berendsen Textil Service A/S og Dyson har sammen udviklet en ny håndtørrer, der går under navnet Dyson Airblade. Den...

Berendsen Textil Service A/S og Dyson har sammen udviklet en ny håndtørrer, der går under navnet Dyson Airblade. Den har gennemgået en række tests, og efterfølgende har NSF International (National Sanitation Foundation) belønnet den med certifikatet for hygiejniske håndtørrerer (NSF P335), og dermed er Dyson Airblade indtil videre den mest hygiejniske og energibesparende håndtørrer, der findes på verdensplan.

Dyson Airblade kan tørre hænderne fuldstændig på blot 10 sekunder. Andre håndtørrere på markedet er minimum 30 sekunder om det, og det betyder, at folk ikke gider, at tørre deres hænder ordentligt. Undersøgelser viser at dette er uhygiejnisk, da vi i langt højere grad overfører bakterier og infektioner til andre, når vi har våde eller fugtige hænder.
Dyson Airblade varmer ikke luften op. I stedet for skraber den hænderne fri for vand med en luftstrøm på 640 km/h.

Selve tørre-princippet i den nye håndtørrer gør, at den er meget energibesparende, dels på grund af den korte tørretid, og dels fordi den ikke indeholder et varmelement.

Mere fra Laura

Laura Wogensen

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere