08.10.2012  |  Kommunikation

9 anbefalinger til bæredygtig vækst

Erhvervspanelet for Grøn Omstilling overrakte fredag ni konkrete anbefalinger til miljøministeren om, hvordan vi offensivt udnytter ressourcekrisen til at skabe ny vækst i Danmark.

De 9 anbefalinger fra Erhvervspanelet for Grøn omstilling

1. Danmark skal udvikle og implementere innovative grønne helhedsløsninger, der skal gøre os til internationalt foregangsland og udstillingsvindue.
2. Danmark skal understøtte en intelligent udvikling og implementering af det biobaserede samfund.
3. Danmark skal investere i bæredygtige vandløsninger og fremme vandeffektivitet.
4. Danmark skal have en helhedsorienteret ressourcestrategi.
5. Danmark skal fokusere sin internationale indsats ud fra strategiske prioriteringer.
6. Danmark skal sikre kompetencer og viden, der styrker grøn omstilling.
7. Det offentlige skal fremme ressourceeffektivitet og grøn omstilling gennem udbud og offentlige indkøb.
8. Regeringen skal arbejde for, at det bliver billigt at handle ressourceeffektivt.
9. Den danske regulering skal gennemarbejdes, så den bliver moderne og fremmer helhedstænkning med fokus på bæredygtig vækst.

En ny rapport kommer med konkrete forslag til, hvordan Danmark kan blive et af de lande, der leverer løsninger på fremtidens globale ressourceudfordringer.

Rapporten er udarbejdet af Erhvervspanelet for Grøn Omstilling, og den blev fredag overrakt til miljøminister Ida Auken. Erhvervspanelet består af førende erhvervsledere, arbejdsmarkedets parter, erhvervsorganisationer, forskere og grønne organisationer, og de har sammen fundet frem til ni konkrete anbefalinger i undersøgelsen.

Miljøministeren vil benytte anbefalingerne
Erhvervspanelet for Grøn Omstilling var et af de første initiativer, Ida Auken satte i gang, da hun blev miljøminister. Det er nyt, at et så bredt sammensat panel er lykkedes med at komme med et fælles bud, og Ida Auken vurderer, at hun vil benytte anbefalingerne som inspiration til regeringens nye erhvervs- og vækstpolitik:

”Jeg er imponeret over panelets skarpe, nytænkende og brugbare anbefalinger, som flugter rigtig godt med mine visioner. Jeg lover, at anbefalingerne ikke strander i min skrivebordsskuffe. De vil blive brugt som inspiration til mit indspil i udviklingen af regeringens nye erhvervs- og vækstpolitik. Danmark har de bedste forudsætninger for at være med til at levere de løsninger, verden har brug for. Vi skal handle hurtigt og fokuseret, så vi finder en vej ud af finans- og ressourcekrisen ved at skabe nye veje til vækst,” udtaler miljøminister Ida Auken i en pressemeddelelse.

Lars Goldschmidt fra DI er formand for Erhvervspanelet for Grøn Omstilling, og det sidste halve år har han og resten af panelet været i tænkeboks for at finde fælles løsninger på, hvordan vi skaber bæredygtig vækst i Danmark.

- OWG

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere