Evaluering blåstempler aktivitetsprojekt
En evaluering af Børnehjælpsdagens Anbragte Børn i Bevægelse projekt, viser, at det har en spontan effekt på børnenes fysiske aktivitetsniveau og glæde ved at dyrke idræt.
Det er almen kendt, at det er vigtigt at dyrke motion og spise sundt. Men for nogle er det sværere at finde overskud til end andre. Mange anbragte børn og unge kæmper med en dårlig kropsfornemmelse, lavt selvværd og mangler det sociale overskud for at indgå i en idrætsforening sammen med andre.
Med det i baghovedet iværksatte Børnehjælpsdagen tilbage i 2007 projektet Anbragte Børn i Bevægelse, der med en bred vifte af aktiviteter og tilbud, skal klæde både børn og personale på til en sundere og mere aktiv hverdag. I dag er 150 institutioner og over 1500 anbragte børn og unge tilknyttet projektet, der både omfatter aktivitetsbesøg, aktivitetsdage og aktivitetslejre.
Projektet er nu blevet evalueret af lektor Jan Toftegaard Støckel fra Syddansk Universitet på baggrund af en række interviews og observationer foretaget i efteråret. Resultaterne er blevet samlet i en netop færdiggjort rapport, som kan læses her.
Spontan effekt
Rapporten viser blandt andet, at det har en spontan effekt på børnenes fysiske aktivitetsniveau og bevægelsesglæde, når Børnehjælpsdagens aktivitetsteam engagerer sig i en institution. Aktivitetsbesøgene fungerer som et positivt modstykke til hverdagen, og besøgene på institutionerne er med til at inspirere og sætte fokus på en aktiv hverdag.
Pointer og anbefalinger fra rapporten skal nu bruges til at udbrede projektet endnu mere, og integrere en mere struktureret, aktiv hverdag på institutionerne.
Læs flere pointer og kommentarer i evalueringen.