23.07.2008  |  Klima, miljø og energi

For få bygninger er blevet energimærket

Under halvdelen af de danske kommuner har lagt planer for, hvordan de vil overholde kravet om energimærkning af deres bygninger mellem 60 og 1500 m2 inden 1. juli 2009.

Under halvdelen af de danske kommuner har lagt planer for, hvordan de vil overholde kravet om energimærkning af deres bygninger mellem 60 og 1500 m2 inden 1. juli 2009. Det viser en rundspørge foretaget af Energistyrelsen.
Bygninger er et af de steder, hvor der er allerstørst energibesparelser at hente, og derfor blev energimærkningen udvidet til også at omfatte offentlige bygninger mellem 60 og 1500 kvm. Oprindeligt skulle mærkningen af bygningerne have været gennemført 1. januar 2008, men da det ikke var muligt for kommunerne at overholde, blev fristen skubbet til 1. juli 2009.
”Det er ikke godt nok, at så mange offentlige bygningsejere endnu ikke har energimærket deres bygninger. Undskyldningerne holder ikke længere – vi forlængede jo netop fristen halvandet år for blandt andet at tage højde for kommunalreformen. Der bliver ikke mindre mangel på energikonsulenter, hvis kommunerne venter. Tværtimod risikerer vi igen at stå med et flaskehalsproblem, fordi energimærkningen udskydes til sidste øjeblik. Nu er der et år til at få energimærkningen på plads. Jeg vil gerne opfordre til, at flere kommuner kommer på banen og får lagt planer for at nå fristen”, siger klima- og energiminister Connie Hedegaard (K).

Mere fra Mia

Mia Salling

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere