17.09.2015  |  Medarbejder

Færre ulykker og mindre sygefravær på byggepladser

Antallet af arbejdsskader er faldet på de danske byggepladser. Det samme gælder for antallet af sygedage, viser en nye opgørelse.

Færre arbejdere kommer til skade på de danske byggepladser, og antallet af sygedage er også reduceret. Det fremgår af en opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA), skriver building-supply.dk.

Læs også: Dårligt arbejdsmiljø giver vedvarende gener

Inden for bygge- og anlægsvirksomhed er ulykkesfrekvensen for alle medarbejdere, målt ved antal arbejdsulykker per 1 million præsterede arbejdstimer, faldet fra 22,0 i 2013 til 17,8 i 2014. Sygefraværet er samtidig faldet fra 2,6 i 2013 til 2,2 i 2014.

Og det er et skridt i en rigtige retning, mener arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

”Byggeriet er en branche, hvor risikoen for ulykker er høj, og netop derfor er der blevet taget mange tiltag, som for eksempel sikkerhedsrunderinger på pladserne, og det er blandt andet dem, som vi begynder at se effekten af nu. Antallet af ulykker er selvfølgelig stadig for højt, men det går den rigtige vej, og vi skal fortsætte ud af den vej”, siger Mette Møller Nielsen til building-supply.dk.

Læs også: Arbejdsgivere presser syge medarbejdere på job

Hun påpeger, at der er kommet langt større opmærksomhed på at undgå ulykker i byggebranchen.  

”Vi er begyndt at se, at flere bygherrer lever op til lovkravet om at tænke arbejdsmiljøet i projekterne. Det gør de blandt andet konkret ved at bede arkitekterne, når de slår de første streger til byggeriet, om at tænke sikkerhed og bygbarhed ind i, hvordan byggepladsen kan indrettes bedst muligt”, siger hun. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere