Fødevarer
21.01.2025CSR.dk
Danske kantiner går forrest i udviklingen mod en grønnere kost
I kampagner og kostråd spiller bælgfrugter en stadigt større rolle grundet deres lave klimaaftryk sammenlignet med animalske proteinkilder. Dog fylder de meget lidt i den gennemsnitlige danskers hverdag. Det vil to danske kantinegiganter lave om på.
30.10.2024CSR.dk
Fødevareaffald kan blive en guldgrube
Ny rapport peger på stort potentiale for upcycling af spild i fødevaresektoren. Det kan give nye måder at få protein og mineraler i kosten, skabe nye virksomheder og gøre fødevareproduktionen mindre klimatung. Men det kræver samarbejde på flere fronter.
14.06.2024CSR.dk
Organisation: Fortæl, hvilke sprøjtegifte I bruger på vores fødevarer
Utrygheden ved sprøjtede fødevarer breder sig i takt med det voksende kendskab til de sundhedsfarlige virkninger af landbrugskemikalier. Derfor foreslår sammenslutningen Gylle.dk, at der skal indføres lovpligtig mærkning af fødevarer, som er sprøjtegiftede.
12.12.2023CSR.dk
Test: Vertikalt dyrket grønt smager lige så godt som økologisk
Forbrugerne er på forhånd skeptiske over for grønt dyrket i vertikale landbrug. Men den første videnskabelige smagstest fra Københavns Universitet viser, at testpersonerne bedømmer grønt dyrket i højden uden jord næsten lige så godt som det økologiske.
Udgiver
Copyright 2023