Fødevarer

Klima, miljø og energi

Vær med til 3. temagruppemøde om 'Grønne og klimavenlige indkøb af fødevarer'!

Har du interesse i at fremme grønne fødevareindkøb? Har din organisation erfaring med at sammensætte mere miljø- og klimavenlige måltider eller vil I gerne vide mere om, hvordan dette understøttes? – så er denne temagruppe formentlig noget for dig!

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

En tredjedel af alle fødevarer på verdensplan går tabt på vejen fra jord til bord

Madspild i hjemmene, detail og industrien udleder tilsammen store mængder CO2. Den enkelte dansker kan være med til at gøre en forskel, udtaler ekspert.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Temagruppe om ‘Grønne og klimavenlige indkøb af fødevarer’

Vær med når Forum for Bæredygtige Indkøb afholder første møde i temagruppen om 'Grønne og klimavenlige indkøb af fødevarer' torsdag den 4. november!

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ølinnovation er godt nyt for klimaudsatte landbrug

Hos Carlsberg har man gennem gensekvensering udviklet en klimavenlig byg, som kan nedbringe ølproducenters klima- og miljøaftryk. Men det er ikke nødvendigvis kun gode nyheder for klimabevidste øldrikkere. Teknologien har også potentiale til at gøre andre afgrøder klimaresistente og dermed hjælpe klimaudsatte landbrug.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Klimarådet: Regeringens klimaplaner skal være mere konkrete

Der skal konkrete tiltag på bordet, ikke bare langsigtede planer for at nå 70-procents målet i 2030. Det bør handle om CO2-afgift, om udbygning af vedvarende energi, om prioritering af bruges af PtX og ikke mindst om danskernes enorme CO2-aftryk fra fødevarer.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Nudging øger salget af økologiske varer

Salget af økologisk grisekød kan øges med op til 36,8 procentpoint, når skilte fortæller, at det er produceret i Danmark, og at kunderne samtidig får info om økologiens merværdi. Det viste ét ud af flere eksperimenter, Økologisk Landsforening har lavet i samarbejde med Coop og iNudgeyou.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Ny økologisk risblanding bekæmper madspild og støtter bønder i Cambodja

Folkekirkens Nødhjælp, Salling Group og Nordic Food Partners A/S har i samarbejde lanceret en ny knækrisblanding i anledning af FN’s Internationale Madspildsdag.

Indhold fra partner

Supply chain

Dansk madspild sættes under ekstra lup

Det er i fødevareindustrien, at den største mængde mad går til spilde i Danmark. Det viser en ny rapport fra Miljøstyrelsen. Det er første gang, at en undersøgelse viser hvilke brancher, der genererer mest madspild. Det kan være et redskab til at styrke indsatsen mod madspild i endnu højere grad.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere