Fødevarer med god samvittighed

Seks stærke seminarer supplerer Responsible Food-konferencen d. 26. november med skarpe eksperter og centrale ansvarlighedsindsatser inden for fødevaresektoren - herunder fx Fairtrade Mærket.

En positiv forskel i hverdagen.

12.11.2015

Lars Münter, CSR.dk

Det bliver en tur fra de mere generelle forbrugertendenser om køb med omtanke til jordnære eksempler på ansvarlige fødevarer, der gør en forskel, oplyser Henrik Arnaa, der som forretningsudvikler i Fairtrade Mærket  netop har lagt sidste hånd på deres seminar, som har fået titlen ”Fødevarer med god samvittighed”.

Seminaret vil tage udgangspunkt i råvarernes oprindelse og koble det på forbrugernes valg, og det lægger hårdt ud med et indlæg ved en af landets førende forbrugereksperter, Eva Steensig, Sociologist & Managing Partner i LHBS A/S - Knowledge & Transformation:
 
”Vi skal have eskaleret forbrugernes kendskab til forholdene i oprindelseslandene. Det er jo forudsætningen for, at de kan træffe et kvalificeret valg og køber de produkter, der – lige som Fairtrade – er produceret under fair og rimelige vilkår. Derfor har vi inviteret Eva til at tage os med op i helikopteren og med den brede pallette fortælle om forbrugerstrømningerne her og nu: hvilke tendenser er der, og hvilke drivere er det, der styrer forbrugernes valg i den rigtige retning. Det bliver et indlæg, der vil gå tæt på de værdier, vi som forbrugere agerer efter, når vi står ved hylderne i supermarkederne.” fortæller Henrik Aarnaa.
 

Høj tårnhøj troværdighed
Der hvor Eva Steensig slipper, hopper Fairtrade Mærket ind med sig selv som det konkrete og gode eksempel. Danskernes kendskab til Fairtrade.mærket er højt - 9 ud af 10 kender mærket, og 8 ud af 10 oplever mærket som troværdigt. Det er et stærkt udgangspunkt for fødevareindustrien til at tage Fairtrade-mærket til sig:
 
”Vi har en klar oplevelse af, at Fairtrade giver ekstra værdi for vores samarbejdspartnere, og med udgangspunkt i den øgede forbrugerefterspørgsel efter etisk bæredygtige fødevarer ønsker vi naturligvis, at endnu flere får en ’sult’ efter at samarbejde med os." siger Henrik Arnaa og tilføjer: "På seminaret vil vi komme ind på den positive forskel, Fairtrade gør for producenter i 3. verdenslandene, hvordan Fairtrade kan bygges ind i fødevareproducenterne og detailhandlens CSR strategier, og hvordan de kan bruge os i forhold til deres leverandørkæder og videre profilering i markedet. Man kan ’smage’ autenticiteten i Fairtrade-produkterne, og vi ved, at hver gang vi indgår en ny partneraftale, så gør vi en forskel for en masse mennesker – bønder og plantagearbejdere – i udviklingslandene.”
 

En ordning der skaber værdi
Seminaret sætter punktum ved netop at have én af Fairtrade-partnerne til at fortælle om deres erfaringer fra samarbejdet. Chef for udvikling, kommunikation og marketing hos Peter Larsen Kaffe, Lars Aaen Thøgersen, har gennem et mangeårigt samarbejde med Fairtrade Mærket et godt blik for den værdi, ordningen skaber for partnerne.
 
”Peter Larsen Kaffe var blandt de første virksomheder, der indgik samarbejde med os." fortæller Henrik Arnaa. "Det var helt tilbage i 1995, og de har i det hele taget et stærkt engagement i ’kaffe for en bedre fremtid’. Lars vil fortælle, hvordan de aktivt arbejder med certificering af leverandørerne i værdikæden, og de vil bl.a. servere konkrete eksempler på deres sociale ansvar fra jord til bord.
 
Værterne for de fem andre seminarer er: Sociability, fødevareBanken, Periamma, DTU Fødevareinstituttet og DakaRefood. Til sammen dækker de emner så forskellige som ”CSR beyond the ego”, madspild og bio-genanvendelse, socialt arbejde i udviklingslandene og forsknings- og innovationspartnerskaber. Seminarerne byder alle på spændende cases, som kender emnerne fra egen praksis og som viser spændvidden i fødevaresektorens ansvarlighedsindsats: Social Foodies, Allehånde, Kellogg’s, IBM, Firmasund, Frokost.dk, Jesper’s Torvekøkken og Bigadan.
 
Gå heller ikke glip af gæstetalerne, paneldebatten og de tre cases ved Thise Mejeri, Unilever Food Solutions og COOP. Læs mere og tilmeld på www.csr-link.dk
 

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

10.04.2024CSR.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

SUSTAINX ApS
Webinar
Hvordan lykkes man som ESG-ansvarlig?

Et indblik i opgaver, processer og strategier

Dato

30.04.2024

Tid

11:00

Sted

Teams

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

30.04.2024

Sted

Aros Konference, København