24.06.2022 | Klima, miljø og energi
Første bilproducent tilslutter sig SteelZero-initiativet
SteelZero er et initiativ taget af Climate Group og ResponsibleSteel, som Volvo Cars nu tilslutter sig som den første bilproducent. Det er ikke Volvos første skridt i udviklingen af udvikle fossilfri stål, men initiativet skal sætte ekstra skub på arbejdet.
Stålproduktion er en væsentlig årsag til bilindustriens CO2-emissioner med et gennemsnit på 33 procent af alle produktionsrelaterede emissioner for en ny Volvo i 2021. Foto: Volvo Cars
Stålproduktion er en væsentlig årsag til bilindustriens CO2-emissioner med et gennemsnit på 33 procent af alle produktionsrelaterede emissioner for en ny Volvo i 2021. På globalt plan er stålproduktionen ansvarlig for cirka 7 procent af al drivhusgasudledning.
”Denne sektor spiller en central rolle, når det gælder om at fremme omstillingen til netto-nul-stål. Den støtter oprettelsen af et internationalt, CO2-frit stålmarked, der kan sætte sektoren i stand til at opfylde sine egne netto-nul-mål og levere et produkt, der virkelig stemmer overens med klimadagsordenen,” siger Jen Carson fra Climate Group, som står bag SteelZero.
Derfor har Volvo Cars, som den første bilproducent nogensinde, tilsluttet sig SteelZero-initiativet, som har til formål at øge efterspørgslen efter fossilfrit stål og fremskynde overgangen til CO2-neutralitet i den globale stålindustri.
Ved at tilslutte sig SteelZero forpligter Volvo Cars sig til stringente, CO2-baserede krav til stålindkøb inden udgangen af 2030. Senest i 2050 skal alt det stål, virksomheden indkøber, være netto-nul-stål, hvilket kan bidrage til virksomhedens ambition om at være klimaneutral i 2040.
Læs også: Global koalition vil gøre CO2-neutral stål muligt
"En bæredygtig tilgang til stålfremstilling er ikke kun godt nyt for miljøet, det er også en god forretning, da det begrænser vores eksponering i forhold til fremtidige klimarisici og -regler. Ved at sende et signal om at vi efterspørger ansvarligt tilvejebragt lav- og nul-kulstof-stål, sigter vi mod at hjælpe med at øge udbuddet til vores sektor", udtaler Kerstin Enochsson, som er Chief Procurement Officer hos Volvo Cars.
Tilslutningen til SteelZero er blot Volvo Cars’ seneste initiativ i kampen mod en af bilfabrikkernes betydeligste kilder til CO2-udledning.
Sidste år annoncerede virksomheden f.eks. et samarbejde med den svenske stålproducent SSAB om i fællesskab at undersøge udviklingen af fossilfrit kvalitetsstål til brug i bilindustrien via SSAB's HYBRIT-initiativ.
Volvo Cars er den første bilproducent, der samarbejder med SSAB og HYBRIT, et ambitiøst og avanceret projekt inden for fossilfri ståludvikling. HYBRIT sigter mod at erstatte koks, der traditionelt er nødvendig til stålfremstilling af jernmalm med fossilfri elektricitet og brint. Resultatet forventes at blive verdens første fossilfri stålproduktionsteknologi med et minimalt CO2-aftryk.
- KCP
Samfund

Mere grøn energi og bedre regler, tak
Fire virksomheder ønsker sig fart på udbygningen af grøn energi og forudsigelige krav – som gerne må være høje. Bare de er ens for alle.
Klima, miljø og energi

Nu får bureauer deres egen bæredygtighedsuddannelse
Creative Club ESG Academy er navnet på et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. Projektet har fået støtte fra Erhvervsstyrelsen, som også kommer til at indeholde et nyudviklet ESG-kodeks til bureaubranchen.
Klima, miljø og energi

ESG-chef: Kommende rapporteringskrav kan påvirke aktier
Med nye regler og krav om rapportering af ESG på vej kan virksomheders arbejde på området også kunne påvirke prissætningen af deres aktier. Det fortæller tidligere advokat og nuværende bæredygtighedsdirektør hos ISS.
Klima, miljø og energi

Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav
PwC skal ansætte 100.000 medarbejdere globalt, mens EY fordobler sin stab for at være klar til nye rapporteringskrav, som træder i kraft næste år.
Samfund

Ny rapport: Detailhandlen svigter forbrugere og klimaet
Supermarkederne mangler klimahandling på flere områder, hvis danskernes kost skal blive mere bæredygtig. Det viser en ny rapport fra Rådet for Grøn Omstilling og Dansk Vegetarisk Forening.
Supply chain

11 havvindsaktører går sammen om at gøre vindenergi mere bæredygtigt
Det kan godt blive grønnere. Sådan lyder det fra 11 havvindsaktører, der ikke kun vil nøjes med at udvinde vedvarende energi, men også mindske den belastning, vindmøllers værdikæder er for planeten.