Første spadestik til Danmarks mest klimavenlige bygning taget

Byggeriet af Danmarks mest bæredygtige beboelsesejendom blev i dag sat i gang. Deet skal på en og samme tid være test- og demonstrationscenter for Danfoss’ energieffektive teknologier og beboelse for udstationerede Danfoss-medarbejdere.

Ved ceremonien var Peter Mads Clausen, bestyrelsesformand i Bitten & Mads Clausens Fond, til stede. Derudover tog Danfoss’ bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen (længst til venstre) første spadestik sammen med og Per Have, direktør i Bitten & Mads Clausens Fond (i midten) og Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen. Foto: Danfoss.

03.12.2021

CSR.dk

Danfoss og Bitten & Mads Clausens Fond tog i dag første spadestik til et af verdens mest bæredygtige boligbyggerier med gængse byggematerialer og allerede udviklede energieffektive teknologier. Danfoss House opføres i fire etager, og rummer 15 lejligheder for udstationerede Danfoss medarbejdere.

Danfoss House vil sætte en helt ny og førende standard for fremtidens bæredygtige beboelsesejendomme og bliver samtidig test- og demonstrationscenter for Danfoss’ energibesparende løsninger til fremtidens grønne boliger. Ambitionen er, at Danfoss House skal opnå den højeste bæredygtighedscertificering inden for den globalt anerkendte DGNB-standard, hvilket vil betyde en platin-certificering.

I DGNBs vurdering måler man et byggeri på fem faktorer; miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet og proceskvalitet. Kun 12 boligbyggerier i verden har opnået DGNB platin-certificering. 

Et vigtigt projekt for Danfoss

”Danfoss House er ikke bare et flot byggeri, men også et vigtigt projekt for Danfoss og en integreret del af Sønderborg Kommunes Project Zero. Danfoss House er endnu en brik som kan være med til at udstille Sønderborg, som en af verdens mest energieffektive byer, og vil også use vil være et af de tiltag, som vi fremhæver, når IEA næste år afholder sit topmøde i Sønderborg, fordi huset viser omverdenen, at man med eksisterende teknologier og integrerede løsninger kan bygge til fremtiden,” sagde Jørgen Mads Clausen til ceremonien fredag eftermiddag. 

"Mange glemmer ofte, at den grønne omstilling langt hen ad vejen, hverken kræver nye teknologiske gennembrud eller revolutioner. Den kræver bare, at vi sætter de grønne løsninger, der allerede eksisterer, i spil. Danfoss House bliver et konkret eksempel på, hvor meget man kan reducere energiforbruget og CO2 udledningen i bygninger med vores energieffektive løsninger. Og dermed det synlige bevis på, at den grønneste energi er den, vi ikke bruger." fortsatte han.

Test af energiløsninger og højt arkitektonisk niveau
Ifølge Det Internationale Energiagentur (IEA) står bygninger for over en tredjedel af verdens samlede energiforbrug og 40% af alle CO2-udledninger. Ambitionen er, at Danfoss House skal være så tæt på CO2-neutralt som muligt og et levende test- og demonstrationscenter, hvor Danfoss løbende kan videreudvikle og teste nye teknologiske energieffektive løsninger sammen med beboerne. 

F.eks. får Danfoss House både centralt og decentralt varmesystem for at kunne sammenligne de to systemer. Huset får også gulvvarme- og køling fra henholdsvis fjernvarme og havvandskøling. Derudover bliver ejendommen et smart-home, hvor alle elementer taler sammen. Det er også planen at installere Danfoss Leanheat, som med kunstig intelligens forudsiger energibehovet, og dermed kan sikre indkøb af strømmen, når den er billigst. Derudover fremtidssikres huset teknologisk med store teknikskakte, der gør det muligt løbende at opgradere alle installationer og løsninger.

Ud over sådanne byggetekniske forhold, kræver en DGNB platin-certificering også ”social kvalitet” og ”menneskelig kvalitet”, og Danfoss House opføres efter en arkitektonisk plan, der sætter mennesket i centrum og fremmer socialt samvær og ligeværd. Udover platin-certificeringen går byggeriet også efter at blive diamant-certificeret, som er en udmærkelse byggeriet kan opnå for høj arkitektonisk kvalitet. Der har i den forbindelse været et audit-team bestående af 3 eksterne arkitekter fra DGNB til at evaluere huset.

- EHS

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V