07.10.2015  |  Strategi & ledelse

Fakta og Esbjerg-restaurant hædret for deres sociale ansvar

Indhold fra partner Hvad er dette?

Dagligvarekæden Fakta og Restaurant Dronning Louise har netop vundet CSR People Prize for deres store indsats for at hjælpe udsatte til en plads på arbejdsmarkedet.

Det blev dagligvarekæden Fakta og Restaurant Dronning Louise i Esbjerg, der løb med sejren, da de to virksomheder onsdag den 7. oktober blev hædret med CSR People Prize, der blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim under CSR Awards i Spektrum Vejle.

Det er VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, som står bag CSR People Prize, der 17 år i træk er blevet uddelt til virksomheder, som tager et særligt socialt ansvar. Fx ved at forebygge sygefravær og sikre god trivsel eller ved at give chancen til ledige, der har svært ved at få foden ind på arbejdsmarkedet.

Fakta udmærker sig ved at være nytænkende i forhold til virksomheders sociale ansvar, og dagligvarekæden har bl.a. udviklet Klar til Start, som er et uddannelsestilbud til unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse.

Samtidig tager Fakta også socialt ansvar på en lang række andre områder, bl.a. ved at ansætte langtidsledige og inkludere udsatte grupper som hjemløse og tidligere bandemedlemmer.

Job til syriske flyggtninge

Restaurant Dronning Louise får prisen for en mangeårig indsats, hvor restauranten efterhånden har specialiseret sig i at tage imod praktikanter og medarbejdere, som har psykiske vanskeligheder.

Senest har Restaurant Dronning Louise også taget imod og ansat syriske flygtninge, ligesom socialt ansvar også er tænkt ind i valg af underleverandører.

Begge virksomheder udmærker sig ved en mangeartet social indsats, der fortjener stor anerkendelse, bemærker juryen bag prisen.

Hyldest til virksomheder, der gør en forskel

CSR People Prize blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim ved det store gallashow CSR Awards, som i år blev afholdt i Spektrum Vejle.

”Vi hylder de danske virksomheder, der fastholder medarbejdere, som rammes af problemer, og virksomheder som skaber plads til marginaliserede grupper på arbejdsmarkedet. De tager hånd om sygdomsramte medarbejdere, som har behov for aflastning eller nye opgaver for at holde fast i arbejdslivet,” sagde Prins Joachim i sin tale til de nominerede virksomheder til CSR People Prize.

CSR People Prize uddeles i to kategorier. En til mindre virksomheder med under 100 ansatte, hvor Restaurant Dronning Louise vandt, dels til virksomheder med over 100 ansatte, hvor Fakta vandt.

Tags:

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere