27.11.2012  |  Strategi & ledelse

Finanskrisen bremser CSR-initiativer

Den økonomiske krise er en stor hindring for virksomhedernes CSR-aktiviteter, viser en ny undersøgelse.

En række undersøgelser af CSR-området har de seneste år slået fast, at virksomhederne prioriterer CSR-aktiviteterne på trods af den finansielle krise, blandt andet fordi de ser CSR-indsatsen som en vej til fremtidig vækst.

Men den netop offentliggjorte IDC-analyse ”Global Corporate Citizens – The State og Corporate Social Responsibility”, viser nu den stik modsatte tendens.

I undersøgelsen bliver 400 virksomheder - fra blandt andet de skandinaviske lande - spurgt, hvad de mener, er de største hindringer for CSR-arbejdet de kommende to år. Ud af en række svarmuligheder er ”finanskrisen” det mest populære svar blandt de adspurgte virksomheder. 28 procent mener, at krisen er den vigtigste hindring for CSR-arbejdet, mens 7 procent mener, det er den næst vigtigste hindring. (Se figur)

Fremtidige aktiviteter sløjfes
”Man skal tolke tallene sådan, at mange virksomheder ser den fortsatte økonomiske krise som en hindring for at igangsætte nye CSR-aktiviteter. Hvorvidt virksomhederne også reelt vil reagere ved at nedprioritere eksisterende CSR-aktiviteter på grund af krisen, vil tiden vise,” siger Anders Munk Ebbesen, der er chefanalytiker hos IDC, til csr.dk.

Bemærkelsesværdigt er det også, at svaret ”Ingen klar forretningsfordel” er det næstmest populære svar, når det gælder CSR-hindringer. 12 procent af de adspurgte virksomheder angiver, at manglen på en klar forretningsfordel er den største hindring for CSR-arbejdet i de kommende år.

Undersøgelsen er baseret på svar fra CFOs i virksomheder, der omsætter for mere end 100 millioner Euro. De adspurgte virksomheder er fra Sverige, Danmark, Norge, Polen, Tyskland England, USA og Frankrig.

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere