15.10.2020  |  Klima, miljø og energi

FN-rapport tegner sort billede af den fremskridende klimakrise

En næsten fordobling af naturkatastrofer fra 1980 til i dag får FN-chef til at konkludere, at vi globalt reagerer alt for langsomt på klimaforandringerne.

En rapport fra FN's agentur for reduktion af katastrofer, UNDRR rejser hård kritik af verdens ledere, som ifølge UNDDR's chef Mami Mizutori ikke gør nok for at forhindre klimakatastrofer.

Det skriver Jyllandsposten.

FN har sammen med et belgisk analysecenter forsøgt at belyse stigningen af naturkatastrofer, og tallene er skræmmende. Siden årtusindskiftet har man på verdensplan registreret 6.681 naturkatastrofer sammenlignet med 3.656 i perioden 1980-2000.

Læs også: Erhvervslivet - en vigtig brik i kampen mod klimaforandringer

Katastroferne tæller i høj grad oversvømmelser og orkaner men også tilfælde af jordskælv og tørke er støt stigende. I de seneste 20 år har 1,23 mio. mennesker mistet livet til naturkatastrofer og mere end 4 mia. mennesker har fået påvirket deres liv. Det er verdens fattigste lande, der rammes hårdest, da de er mindre modstandsdygtige overfor katastroferne.

Håndtering af Covid-19 pandemi kritiseres ligeledes for at have været alt for langsom i mange dele af verden.

Rapporten konkluderer, at vi desværre er meget langt fra at nå målet i Paris-aftalen, om at holde den globale opvarmning på under 1,5 grader sammenlignet med før industrialiseringen.

- MT

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere