28.08.2020  |  Klima, miljø og energi

Food Nation Visitor Centre åbner i Aarhus for at styrke fødevareeksporten

Indhold fra partner Hvad er dette?

Food Nations interaktive showroom åbner i dag i Aarhus i samarbejde med Business Region Aarhus.

Food Nation Visitor Centre præsenterer den danske fødevare- og landbrugssektors styrkepositioner gennem hele værdikæden for internationale virksomheder og medinteressenter. Med en stærk fælles profileringsplatform styrker vi eksporten fra fødevareklyngen.

Danmark er en ledende fødevarenation i international skala og delegationer fra nær og fjern har længe besøgt os. Siden åbningen af ​​Food Nation Visitor Centre i København i 2018 er over 2.317 besøgende fra mere end 29 lande kommet helt tæt på den danske fødevareklynge gennem fortællingen om, hvordan danske løsninger og produkter bidrager til at imødegå fremtidens globale udfordringer. Nu er tiden inde til at åbne endnu et Visitor Centre i Danmarks næststørste by, Aarhus i Agro Food Park.

Samtidig befinder vi os i en tid med Coronakrisen som en alvorlig realitet for hele verden. Situationen har store konsekvenser for rigtig mange virksomheder. Ikke mindst i forhold til eksporten. Fødevareerhvervet er central bidragsyder til den danske samfundsøkonomi med 186.000 beskæftigede, hvoraf 140.000 er knyttet til eksport. Derfor er det helt centralt, at vi konstant arbejder for at udvikle muligheder på eksisterende og potentielle eksportmarkeder.

”Ved at åbne et Visitor Centre i Aarhus kan vi nu bringe endnu flere internationale interessenter helt tæt på eksportparate virksomheder og byde velkommen til historien om en ledende dansk fødevarenation”, siger Torben Ladegaard, formand for Food Nation.

Food Nation Visitor Centre introducerer delegationer for fødevareklyngens styrkepositioner på tværs af værdikæden. Her vil du få en interaktiv oplevelse med guidet storytelling om løsninger og resultater fra den danske fødevareklynge på en informerende og inspirerende måde. Åbningen markeres med taler fra bl.a. finansminister, Nicolai Wammen, formand for Food Nation, Torben Ladegaard, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted Kommune, Kasper Glyngø, og administrerende direktør i Arla, Peder Tuborgh.

Arbejdet med at bidrage til profileringen af danske fødevarevirksomheder overfor potentielle og eksisterende samarbejdspartnere fra hele verden styrkes med etableringen af Food Nation Visitor Centre. Vi er glade for, at virksomheder og organisationer har endnu en mulighed for et stærkt fundament for øget samarbejde på tværs af landegrænser”, siger Kasper Glyngø, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted kommune.

Trods Coronakrisen er Food Nation Visitor Centre klar til at byde gæster velkommen, der ønsker at få mere indsigt i den danske fødevare- og landbrugssektor enten fysisk eller online. Book dit besøg her.

Tags: Food Nation

Mere fra Food Nation

Food Nation

https://foodnationdenmark.com

Food Nation er et offentligt-privat partnerskab som blev etableret i 2017 af den danske regering og førende private organisationer og virksomheder. Food Nation styrker det internationale kendskab til Danmark som en ledende fødevarenation gennem profilering af fødevareklyngen. Partnerskabet er gateway for internationale aktører som søger information om danske f…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere