Forbrugerne kender ikke til Global Compact

FN’s Global Compact er virksomhedernes foretrukne CSR-navigation. En undersøgelse viser, at kun tre procent af danskerne har hørt om Global Compact.

Forbrugerne kender ikke til FN's Global Compact, som skal være med til at forbedre virksomheders arbejde med CSR. Foto: photos.com.

20.10.2013

CSR.dk

Global Compacts succes blandt virksomheder står i skærende kontrast til kendskabsgraden. Ifølge en ny analyse, som Radius Kommunikation og Epinion har foretaget for CSR Fonden, har kun tre procent af danskerne hørt om institutionen. Der er altså ikke noget, som tyder på, at Global Compact-stemplet har nogen branding-værdi i forhold til befolkningen eller med andre ord forbrugerne.

Men det er heller ikke meningen, mener Carlsberg-koncernens Head of Group CSR Communications Nette Kirkegaard, der ikke er overrasket over resultatet.

”Som virksomhed tilslutter man sig UN Global Compact for at blive en del af et internationalt, anerkendt rammeværk og deltage i det globale netværk af virksomheder og organisationer, der arbejder med at udvikle og integrere CSR i forretningen. Man gør det med andre ord ikke for at bruge det i sin direkte kommunikation til forbrugerne. Forbrugerkommunikation handler om at kommunikere resultater og initiativer, forbrugerne kan forholde sig til, når de vælger varer på hylderne i supermarkedet”, konstaterer hun.

Virksomhederne må fokusere på det væsentlige
Red Barnets kommunikationschef Claes Amundsen, som i mange år har rådgivet virksomheder om CSR og kommunikation, er på linje med Nette Kirkegaard:

”Det afgørende for forbrugernes tillid er ikke, om man kan skilte med et medlemskab af Global Compact eller andre ordninger. Virksomheder, som vil anerkendes og belønnes for deres samfundsansvar, må derimod fortælle forbrugerne, hvordan de helt konkret er med til at skabe positive forandringer i verden. Og her må de fokusere på det væsentlige. For en energivirksomhed handler det nok om klima, mens det for en tekstilvirksomhed typisk kan handle om at undgå skadeligt børnearbejde”.

Læs også: De sociale medier tvinger virksomheder til åbenhed

-MH

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

12.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Kærlighed og Kindhest

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

29.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

ESG skal både være målbart og mærkbart

22.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Fra korslagte arme til gode kundedialoger

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

30.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V