17.07.2017  |  Klima, miljø og energi

Forskere advarer: Massedød blandt dyrearter

For sjette gang er en masseudryddelse blandt klodens dyrearter på vej, vurderer forskere. Denne gang er det menneskets overforbrug, der er den store synder.

Der er sket en ’biologisk udryddelse’ blandt klodens dyreliv i løbet af de sidste par årtier, skriver The Gurdian.

Problemet er så slemt, at det vil resultere i den blå planets sjette masseudryddelse. Det vurderer forskere i ny undersøgelse, der for nylig blev publiceret i det videnskabelige tidsskrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

I undersøgelsen analyserede forskere både almindelige og sjældne dyrearter, og konklusionen var, at milliarder af lokale og regionale arter er uddøet verden over siden år 1900.

Ikke overraskende er den store synder mennesket og særligt det, at vi bliver flere og flere og forbruger mere og mere. Global Footprint Network beregner hvert år Earth Overshooting Day – den dag hvor menneskehedens årlige forbrug af vores hjemplanets ressourcer overstiger den mængde ressourcer, jorden kan regenerere inden året er omme. Ifølge beregningerne bruger vi ressourcer for 1,6 jordklode – og det går altså i høj grad ud over dyrebestanden.

Læs også: Nyt værktøj til klimavurdering af fonde klar

Formuleringen ’biologisk udryddelse’ er forskernes egen, og de bruger dermed et noget kraftigere og mere farvet sprog, end hvad man normalt kan læse i en forskningsrapport.

”Situationen er blevet så slem, at det ikke ville være etisk korrekt ikke at bruge et stærkt sprog”, siger professor Gerardo Ceballos fra Universidad Nacional Autónoma de México til The Gurdian. Gerardo Ceballos har ledt forskningsarbejdet med de svindende dyrearter.

Læs hele rapporten her.  

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere