26.11.2013

Forskning afslører de største CO2-udledere

90 selskaber står ifølge ny forskning for to tredjedele af den samlede udledning af drivhusgasser. Det skriver The Guardian ifølge WWFs nyhedsbrev.

Ny forskning viser, at to tredje dele af menneskets samlede C02-udledning siden industrialiseringen, er udledt af blot 90 selskaber. Dermed er det også de 90 selskaber, som er den største årsag til klimafordringerne. Det er blandt andet Shell, Exxon, Statoil og BP. 

Læs også: Polen i kulfremstød under COP19

Forskningen viser ydermere, at halvdelen af de 90 selskabers udledning, trods et stort fokus på drivhuseffekten, er udledt de sidste 25 år og, at kun 20 ud af de 90 selskaber alene står for næsten en tredjedel af udledningen.

Selskaberne er primært olie-, gas- og kulselskaber. 7 af selskaberne er cementproducenter. 

Samarbejde skal reducere udledning
Gitte Seeberg generalsektretær i WWF udtaler i organisationens nyhedsbrev, at det understreger vigtigheden af organisationens samarbejde med selskaberne. 

"(...)vi tror på, at også olieselskaberne og kulproducenter kan påvirkes af fornuft og politisk pres", siger Gitte Seeberg.

Læs også: COP19: Investorerne har brug for klare signaler

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere