23.11.2012  |  Klima, miljø og energi

Glas til drivhuse og solceller kåres med vækstpris

Sunarc Technology A/S er netop blevet kåret som Entrepreneur Of The Year 2012 i kategorien Cleantech. Firmaet, der holder til på Sydsjælland, løb med prisen som den stærkeste vækstskaber inden for cleantech.

Sunarc Technology, som producerer glas til blandt andet solcelleanlæg, har formået at reducere sine risici i en tid og på et forretningsområde, som er meget følsomt over for økonomiske konjunkturer og energipolitiske prioriteringer.

Derfor har Sunarc Technology fået prisen som Entrepreneur Of The Year 2012 i kategorien Cleantech.

Om Entrepreneur Of The Year

Entrepreneur Of The Year adskiller sig fra andre vækstkonkurrencer ved både at fokusere på virksomhedernes evne til at generere økonomisk vækst og de mere bløde værdier som eksempelvis entrepreneurens samfundsmæssige engagement og evne til at inspirere og engagere organisationen. Prisen indeholder forskellige underkategorier som fx Cleantech, Life Sciences, Globalization mv. Formålet med Entrepreneur Of The Year er at sætte vækstkulturen på dagsordenen.

Carsten Collin, direktør for Entrepreneur Of The Year, udtaler i en pressemeddelelse:

”Sunarc Technology har skabt et overfladebehandlingsprodukt, der kan øge fødevareproduktionen i drivhuse med hele 25 procent - og dette vel at mærke uden at være til skade for omgivelser og miljø. Glasoverfladebehandlingen har ligeledes en kolossal effekt på optagelsen af energi i solpaneler, hvilket åbner op for helt nye markeder og muligheder”.

Vejen til vækst i en krisetid
Sunarc Technology står bag en teknologi, som må betragtes som et gennembrud på markedet for antirefleksbehandlet glas. Glasset øger udnyttelsen af solens energi, så elproduktionen fra solceller øges kraftigt, og drivhusproduktionen stiger med hele 25 procent. Det har givet varige økonomiske resultater.  

Hos Dansk Erhverv glæder man sig over, at feltet af virksomheder i år har spændende koncepter som deres forretningsmæssige udgangspunkt samt er stærke på vækst.

”Det er glædeligt for dansk erhvervsliv, at der er gode væksthistorier som Sunarc Technology at lade sig inspirere af. Det er meget positivt, særligt i disse krisetider, at vi har nogle entrepreneurer, der kan vise vejen til vækst,” udtaler Ulla Brandt, chefkonsulent i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Testlaboratorium i et køkken
Virksomheden startede sin produktion for 15 år siden i en lade i Herfølge med testlaboratorium i husets køkken, hvor eneste medarbejdere var entreprenørens kone og hans bedste ven. Sunarc Technology fik sine første kunder blandt solpanelfabrikanter og drivhuslandmænd, og dermed var vejen banet for vækst.

I 2009 etablerede Sunarc Technology nye produktionslinjer i Europa og i Asien i tæt samarbejde med store kunder, der nu blev samarbejdspartnere. I dag er virksomheden en professionel teknologileverandør, der sammen med en ny kinesisk partner bidrager til øget energi- og fødevareproduktion til over en milliard mennesker – og det uden negative klimapåvirkninger.

-KH

Mere fra Kirstine

Kirstine Høj

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere