14.03.2018  |  Samfund

Brug din stemme: Udviklingsmillioner i modebranchen skal fordeles

Fem projekter skal dele en million euro i Global Change Award, en innovationskonkurrence hvor vinderprojekterne bidrager til at gøre modeindustrien cirkulær. Du kan være med til at fordele pengene indtil 16. marts.

Global Change Award drives og finansieres af H&M Foundation og det er tredje gang konkurrencen kører. Formålet fremgår af en pressemeddelelse: ... at fremme innovationer på et tidligt stadie, som kan fremskynde overgangen fra en lineær til en cirkulær modeindustri med det formål at beskytte kloden og vores leveforhold. 

Man kan stemme på en af de fem vindere, som er valgt af et ekspertpanel ud fra i alt 2.600 ansøgninger fra 151 lande udforsker mulighederne inden for et bredt område, fra biomimetik, nanomaterialer og robotteknologi til forbundne værdikæder og biobaserede materialer. De fleste løsninger kommer fra iværksættere uden for modeindustrien.

Afstemningens vinder får 300.000 euro, nummer to 250.000 euro og de tre øvrige 150.000 euro. Alle fem vindere får adgang til et etårigt acceleratorprogram udbudt af H&M Foundation i samarbejde med Accenture og KTH Royal Institute of Technology i Stockholm. 

De fem projekter er:

Crop-A-Porter: Skaber bæredygtige biotekstiler af overskudsmateriale fra høstningen af fødevareafgrøder.
Algae Apparel: Forvandler alger til biofibre og miljøvenlig farve, der også er godt for huden.
Smart Stitch: En opløselig tråd, der gør reparation og genanvendelse legende let.
The Regenerator: Genanvender tøj til nye tekstilfibre ved at adskille bomulds- og polyesterblandinger.
Fungi Fashion: Specialfremstillet tøj lavet af nedbrydelige rødder fra svampe.

Hos CSR.dk hepper vi på The Regenerator, fordi vi tror på, at metoder til genbrug af blandede tekstiler er en slags hellig gral for modebranchens bæredygtighed.

Du kan stemme på Global Change Awards hjemmeside

Resultatet af afstemningen afsløres ved en prisuddeling i Stockholm den 20. marts. 

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere