06.05.2022  |  Samfund

Gode takter i grønne investeringer på statens vegne

Udsigten fra Danmarks Grønne Investeringsfond er god: 2021 bød på rekordhøj aktivitet og CO2-reduktion i deres investeringer.

Danmarks Grønne Investeringsfond er sat i verden for at fremme den grønne omstilling af det danske samfund gennem udvikling af løsninger som desuden kan og skal ud på de globale markeder. Det gør fonden ved at tilbyde risikovillig kapital til danske virksomheder.

Fondens investeringer bidrog i 2021 med en rekordhøj CO2-reduktion på over 700.000 tons. Dermed har fondens samlede finansieringer siden 2015 muliggjort en CO2-reduktion på 2,17 mio. tons, hvilket svarer til 120.000 danskeres årlige CO2-udledning. CO2-reduktionen er lykkedes, ved at Danmarks Grønne Investeringsfond i 2021 har finansieret 21 projekter for knap én milliard kr. til gavn for både klima og skabelsen af nye grønne arbejdspladser.

Finansiering er afgørende for hurtig grøn omstilling
I 2021 var finansieringerne hovedsageligt i projekter inden for vedvarende energi og fødevaresektoren. Inden for begge områder har Danmark en lang række virksomheder med interessante forretningsmodeller og et stort grønt potentiale.

Således har Danmarks Grønne Investeringsfond for eksempel finansieret virksomheden Blue World Technologies, der med sin brændselscelle-teknologi har bygget et grønt alternativ til den forbrændingsmotor, der sidder i vores biler i dag. Det er bare et enkelt af de mange gode eksempler på projekter, som fonden vil være med til at udvikle, fortæller Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond:

”Den grønne omstilling kræver en indsats i alle sektorer og brancher over hele verden. Og netop nu på det europæiske kontinent er det højaktuelt med en hurtig grøn omstilling. Her er det afgørende, at vi stiller vores risikovillige kapital til rådighed for grønne virksomheder, så vi kan reducere vores afhængighed af fossile energikilder og lykkes med vores fælles mission om 70 pct. reduktion af Danmarks CO2-udslip senest i 2030. I Danmarks Grønne investeringsfond accelererer vi i 2022 aktiviteten yderligere. Det gælder både på antallet af projekter og udlånsaktiviteten, og vigtigst af alt bidraget til den grønne omstilling af samfundet.”

Grøn og god forretning
Danmarks Grønne Investeringsfonds årsrapport for 2021 understreger desuden, at grøn omstilling er god forretning.

”Det glæder det mig, at vores resultater for 2021 igen understreger, at grøn omstilling er god forretning. I år vil vi skrue yderligere op for de gode takter, så vi kan bidrage til den grønne omstilling til gavn for mennesker og klima," siger Anders Eldrup, bestyrelsesformand i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Når Danmarks Grønne Investeringsfond skal fortsætte sine aktiviteter i 2022 sker det med kapitalen fra Danmarks Grønne Fremtidsfond i ryggen. Det er udmøntningen af en folketingsbeslutning om at sammenlægge fire statsejede fonde, nemlig EKF Danmarks Eksportkredit, Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU), Danmarks Grønne Investeringsfond og Vækstfonden.

Læs Danmarks Grønne Investeringsfonds årsrapport 2021

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere