05.10.2013  |  Klima, miljø og energi

Grøn messe vokser i bredden

Pollutec Horizon-messen, som afholdes i Paris til december, præsenterer i år et program, der appellerer til en meget bred skare af energi- og miljøprofessionelle.

Der er bæredygtig udvikling på programmet, når Pollutec Horizon-messen i december bliver afviklet i byernes by, Paris. Og skal man tro messe-arrangørerne, henvender 2013-udgaven af messen sig til et endnu bredere felt af miljø-professionelle end tidligere. Således er både affaldshåndtering, vandbehandling, vedvarende energi, energieffektivitet, luftkvalitet, risikoforebyggelse, biodiversitet, CSR og etisk handel på programmet i år.

Som tidligere år fokuserer messen særligt på tre hovedtemaer, som i år er ”Bæredygtige Byer”, ”Bæredygtig Industri” og ”Bæredygtige Hospitaler”.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Danmarks største event mod madspil kommer til København

Kort om Pollutec Horizons

  • Pollutec messen afholdes hvert år – skiftevis i Paris og Lyon. 2013-udgaven foregår i Paris.
  • Arrangørerne bag Pollutec Horizon-messen kalder den for ”Messen for cleantech, energi og bæredygtig udvikling.”
  • I 2012 udstillede 2.318 virksomheder og 62.868 deltagere besøgte messen
  • Læs mere på pollutec.com  

Tre hovedtemaer
For at gøre messen til et spændende udstillingsvindue for nye systemer til ”Bæredygtige Byer” samarbejder Pollutec Horizon med en række førende aktører på miljøområdet. Målet er at præsentere de nyeste fremskridt inden for begrebet ”et bedre liv i byen”. Blandt de store nyheder, kan nævnes ”teknologisk synergi” skabt via intelligent styring af vand- og energiforsyning samt bortskaffelse af affald.    

Messedeltagere med interesse for temaet ”Bæredygtig Industri” vil blive præsenteret for en række innovative løsninger, der kan bidrage til ændringer af eksisterende produktionsmodeller. Især inden for områderne procesoptimering, energieffektivitet, lavere råvareforbrug og social bæredygtighed.

”Bæredygtige Hospitaler” er et nyt fokusområde på årets Pollutec-messe. Målgruppen for området er ansvarlige for miljøledelse på hospitaler og andre institutioner i sundhedssektoren samt ansvarlige for indkøb, hospitalers påvirkning af miljøet og personalets trivsel.

En international event
Godt 30 procent af udstillerne og mere end 5.000 af de besøgende på Pollutec Horizons kommer fra andre lande end Frankrig. Messen internationale præg understreges af, at Sydkorea er udpeget som ”årets land” på messen.

Sydkorea er nemlig et af de asiatiske lande, der er mest engageret i grøn vækst med en særdeles ambitiøs og langsigtet strategi, der tager højde for vandforvaltning, restaurering af vandløb, grøn energi og bæredygtig kollektiv transport. Flere repræsentanter fra det sydkoreanske miljøministerium vil præsentere konkrete eksempler på strategien sammen med Korea Environmental & Technology Institute (KEITI) og Korea Environmental Preservation Association (KEPA).

Grønne møder
Pollutec Horizons-messen huser også den tredje udgave af konceptet Green Business Meetings, der er teknologiske og kommercielle møder, som arrangeres af Enterprise Europe Network sammen med Paris Ile-de-France Chamber of Commerce and Industry. I 2011 blev der afviklet mere end 500 møder mellem 200 virksomheder fra 23 lande.

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere