05.04.2016 | Strategi & ledelse
Grønne certificeringer er en god brandingstrategi
Virksomheders grønne certificeringer giver ikke kun bæredygtige bygninger. Det er også en god brandingstrategi, lyder det fra en ekspert.
Der er mange brandingpoint at hente i at få papir på at ens bygning er bæredygtig, siger Danish Green Building Council.
I 2017 rykker Nordea ind i sit nye domicil ved siden af DR Byen i Københavns Ørestad. Og med den nye bygning stræber Nordea efter at få platin i Leed-certificeringen, der kun gives til mest miljøvenlige og energirigtige bygninger, skriver finans.dk.
Læs også: Hotel certificeret for samfundsansvar
Og selvom rationalet bag det nye bæredygtige domicil er en økonomisk rentabel energioptimering, så kommer den grønne certificering også til at bone ud på en helt anden konto, lyder det fra projektdirektør i Cowi, Per Stabell Monby, der rådgiver virksomheder i bæredygtige certificeringer.
”Verden over er der blevet lavet flere undersøgelser blandt ejendomsinvestorer, hvor der spørges til, hvilken profit en bæredygtighedscertificering tilfører investeringen. Her er det kommet frem, at man får en højere leje som investor, man har en mindre liggetid, og når ejeren senere skal sælge bygningen videre, får man en bedre pris”, siger Per Stabell Monby til finans.dk.
God branding
Og så er de grønne certificeringer en god brandingstrategi:
”Hvis man har en certificering, er det langt nemmere at kommunikere ens bæredygtige CSR-politik. Hvis man via et anerkendt organ, som f.eks. Leed, er blevet ratet, er det meget let sammenligneligt, og det bliver ikke bare en påstand, at man er bæredygtig”, siger han til finans.dk.
Læs også: Singapore huser grønt hotel
Per Stabell Monby sidder i markedsføringsudvalget i Danish Green Building Council. Og her har den seneste medlemsundersøgelse vist, at medlemmerne i øget omfang stiler efter de bæredygtige certificeringer. Og den trend foregår ikke kun i Danmark. Ifølge ham vil den tyske bankindustri eksempelvis hverken købe nyt eller eksisterende, medmindre der foreligger en bæredygtig certificering.
”Man plejer at sige beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, men herefter kommer bæredygtighedscertificeringen”, siger han til finans.dk.
-SSM
Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger
EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.