05.04.2016 | Strategi & ledelse
Grønne certificeringer er en god brandingstrategi
Virksomheders grønne certificeringer giver ikke kun bæredygtige bygninger. Det er også en god brandingstrategi, lyder det fra en ekspert.
Der er mange brandingpoint at hente i at få papir på at ens bygning er bæredygtig, siger Danish Green Building Council.
I 2017 rykker Nordea ind i sit nye domicil ved siden af DR Byen i Københavns Ørestad. Og med den nye bygning stræber Nordea efter at få platin i Leed-certificeringen, der kun gives til mest miljøvenlige og energirigtige bygninger, skriver finans.dk.
Læs også: Hotel certificeret for samfundsansvar
Og selvom rationalet bag det nye bæredygtige domicil er en økonomisk rentabel energioptimering, så kommer den grønne certificering også til at bone ud på en helt anden konto, lyder det fra projektdirektør i Cowi, Per Stabell Monby, der rådgiver virksomheder i bæredygtige certificeringer.
”Verden over er der blevet lavet flere undersøgelser blandt ejendomsinvestorer, hvor der spørges til, hvilken profit en bæredygtighedscertificering tilfører investeringen. Her er det kommet frem, at man får en højere leje som investor, man har en mindre liggetid, og når ejeren senere skal sælge bygningen videre, får man en bedre pris”, siger Per Stabell Monby til finans.dk.
God branding
Og så er de grønne certificeringer en god brandingstrategi:
”Hvis man har en certificering, er det langt nemmere at kommunikere ens bæredygtige CSR-politik. Hvis man via et anerkendt organ, som f.eks. Leed, er blevet ratet, er det meget let sammenligneligt, og det bliver ikke bare en påstand, at man er bæredygtig”, siger han til finans.dk.
Læs også: Singapore huser grønt hotel
Per Stabell Monby sidder i markedsføringsudvalget i Danish Green Building Council. Og her har den seneste medlemsundersøgelse vist, at medlemmerne i øget omfang stiler efter de bæredygtige certificeringer. Og den trend foregår ikke kun i Danmark. Ifølge ham vil den tyske bankindustri eksempelvis hverken købe nyt eller eksisterende, medmindre der foreligger en bæredygtig certificering.
”Man plejer at sige beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, men herefter kommer bæredygtighedscertificeringen”, siger han til finans.dk.
-SSM
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Supply chain

Ørsted udvider krav om 100 procent vedvarende energi til alle leverandører
Ørsted bliver det første energiselskab i verden, der stiller krav til alle sine leverandører om, at de skal anvende 100 % vedvarende energi i 2025.
Supply chain

Aalborg Havns guldæg er Power-to-x
Det spirende marked inden for klimavenlige brændstoffer er et betydeligt vækstpotentiale for Aalborg Havn. Men det handler også om at tiltrække andre spillere i branchen, mener udviklingschef.
Klima, miljø og energi

Novo Nordisk får ros for klimaindsats
Danmarks største medicinalselskab er langt i deres arbejde med at reducere CO2-udledninger. Det er ikke tilfældigt.
Strategi & ledelse

Omfattende sag om greenwashing varsler nye tider
Deutsche Banks investeringsarm blev sidste dag i maj ransaget og beskyldt for omfattende greenwashing. Samtidig melder de amerikanske myndigheder om en stramning af reglerne for markedsføring af ESG-mærkede investeringer.
Kommunikation

Dine gamle sneakers kan redde en bid af regnskoven
Et nyt initiativ fra The Athlete’s Foot giver kunderne rabat på nye sko samtidigt med, at kampen mod rydningen af regnskoven i Ecuador får en hjælpende hånd
Menneskerettigheder

Gode råd til at undgå anklager om pinkwashing
Når Copenhagen Pride begynder på lørdag, vil der med sikkerhed komme kritik af virksomheder, der vælger at deltage. Pinkwashing - lyder anklagen, som CBS-forsker har flere råd til, hvordan virksomheder kan undgå.