05.04.2016  |  Strategi & ledelse

Grønne certificeringer er en god brandingstrategi

Virksomheders grønne certificeringer giver ikke kun bæredygtige bygninger. Det er også en god brandingstrategi, lyder det fra en ekspert.

I 2017 rykker Nordea ind i sit nye domicil ved siden af DR Byen i Københavns Ørestad. Og med den nye bygning stræber Nordea efter at få platin i Leed-certificeringen, der kun gives til mest miljøvenlige og energirigtige bygninger, skriver finans.dk.

Læs også: Hotel certificeret for samfundsansvar

Og selvom rationalet bag det nye bæredygtige domicil er en økonomisk rentabel energioptimering, så kommer den grønne certificering også til at bone ud på en helt anden konto, lyder det fra projektdirektør i Cowi, Per Stabell Monby, der rådgiver virksomheder i bæredygtige certificeringer.

”Verden over er der blevet lavet flere undersøgelser blandt ejendomsinvestorer, hvor der spørges til, hvilken profit en bæredygtighedscertificering tilfører investeringen. Her er det kommet frem, at man får en højere leje som investor, man har en mindre liggetid, og når ejeren senere skal sælge bygningen videre, får man en bedre pris”, siger Per Stabell Monby til finans.dk.

God branding
Og så er de grønne certificeringer en god brandingstrategi:

”Hvis man har en certificering, er det langt nemmere at kommunikere ens bæredygtige CSR-politik. Hvis man via et anerkendt organ, som f.eks. Leed, er blevet ratet, er det meget let sammenligneligt, og det bliver ikke bare en påstand, at man er bæredygtig”, siger han til finans.dk.

Læs også: Singapore huser grønt hotel

Per Stabell Monby sidder i markedsføringsudvalget i Danish Green Building Council. Og her har den seneste medlemsundersøgelse vist, at medlemmerne i øget omfang stiler efter de bæredygtige certificeringer. Og den trend foregår ikke kun i Danmark. Ifølge ham vil den tyske bankindustri eksempelvis hverken købe nyt eller eksisterende, medmindre der foreligger en bæredygtig certificering.

”Man plejer at sige beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, men herefter kommer bæredygtighedscertificeringen”, siger han til finans.dk. 

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere