28.05.2021  |  Samfund

Green Impact Week bliver største danske bidrag til EU's Green Week 2021

Ambitionsniveauet for Green Impact Week 2021 er højt, når partnerne bag for anden gang inviterer til bæredygtighedsuge i København. Fokus for ugen er at samle nogle af Danmarks klogeste hoveder til debat om, hvordan en bæredygtig fremtid ser ud.

Den 31. maj – 4 juni. afholdes den anden udgave af bæredygtighedsugen "Green Impact Week": en uge fyldt med workshops, debatter, viden, iværksætter pitches og meget mere.

Bag ugen står virksomhederne Sustainary, Creative Business Network og DISIE i partnerskab med Europa Kommissionen, Clean, Greater Copenhagen, Better Energy, Akademikernes A-kasse, Copenhagen Capacity og Dansk Industri. Og datoerne er nøje udvalgt og placerer Green Impact Week som det største danske bidrag til EU’s Green Week, der med Europa Kommissionen i spidsen finder sted over hele Europa i samme uge.

”Vi er glade for igen i år at kunne invitere til Green Impact Week og ikke mindst starte ugen hos Dansk Industri, hvor vi sætter fokus på de de vigtigste elementer bag initiativet – bæredygtighed, social impact og kreativitet. Hvis vi skal skabe radikale forandringere og hurtigt rykke på tingene, er vi nødt til at mødes til debatter på tværs af samfundsinteresser, lære af hinanden og sammen finde fælles løsninger på nogle af tidens største udfordringer. Det har vist sig at man er særlig god til at finde nye løsninger i de kreative erhverv, så det er klart, at vi ønsker at bringe deres viden og kapacitet i spil i et partnerskab som Green Impact Week.” siger Rasmus Wiinstedt Tscherning, direktør Creative Business Network. 

Ugen starter således med et åbningsarrangement hos Dansk Industri. Her byder programmet bl.a. på taler af Miljøminister Lea Wermelin , Jacob Kjeldsen, Chef for Fremstillingsindustrien ved Dansk Industri, Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør ved Industriens Fond, Jean-David Malo direktør for European Innovation Council i Europa Kommissionen og João Maria Cabral Portugals Ambassadør til Danmark. Publikum kan ligeledes opleve panelerne “Copenhagen – The New Sustainable Hub” og “Innovating Your Way to a Sustainable Tomorrow”.  I panelerne deltager bla. Rolf Kjærgaard, CEO ved Vækstfonden, Villy Dyhr, direktør ved Akademikernes A-kasse, borgmester for beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i Københavns Kommune Cecilia Lonning-Skovgaard og Tue Bak, CEO ved Greater Copenhagen, Lise Berg Kildemark, direktør for Sustainable Packaging Product & Innovation ved Arla Foods og Camilla Bruckner, direktør ved UNDP’s nordiske repræsentation.

Investeringer, bæredygtige hovedstæder, fødevarer og mode
Der er mange veje til at skabe en bæredygtig fremtid. En af dem går gennem grønne og bæredygtige investeringer, et tema der står højt på dagsordenen under årets Green Impact Week program. I samarbejde med Coop Danmark byder Green Impact Week på et særligt track, Green Gold. Her kan publikum blive klogere på crowdfunding, grønne investeringer og opleve nogle af Danmarks skarpeste grønne iværksættere pitche.

“Igen i år sætter vi fokus på at synliggøre hvad København og Danmark har at bidrage med når det gælder den bærdygtige grønne omstilling. Jeg glæder mig særlig til at lancere Copenhagen Green Investment Summit i samarbejde med COOP, hvor vi dedikerer to dage til at promovere København som hub for grønne investeringer.” siger Human Shojaee, CEO Sustainary. 

København er kendt for sine cykelstier og bæredygtige design, men hvad skal der til for at blive verdens mest bæredygtige hovedstad? Det forsøger årets program at give et bud på med sessions som ”Greater Copenhagen Solution Tech Hotspot” om torsdagen og ”Green Career And Capacity Building” under fredagens programflade. Fredag byder også på talks om fødevare og vores madforbrug og et fokus på modeindustrien. Her kan man blandt andet opleve forundre bag det succesfulde sko-brand Roccamore, Frederikke Antonie Schmidt og Lars Bech, Founder af Neutral, når de to tager en snak om den nye generation af bæredygtige modebrands.

“Vi glæder os endnu engang til at sætte fokus på nogle af de afgørende foundere der bidrager  til et mere bæredytigt samfund på flere parametre. I arbejdet med innovative løsninger er diversitet en vigtig faktor, både ift. de produkter og services der udvikles, og i høj grad også det bredere perspektiv der kommer i kraft af de forskellige mennesker der står bag løsningerne. Jeg glæder mig særligt til at vi i år inviterer forskellige aktører fra økosystemet med og kommer til at høre fra nogle af de danske iværksætterhelte, der til dagligt arbejder med at skabe grøn og social impact, og som indtænker bæredygtighed i hele deres værdikæde” siger Anne Katrine Heje Larsen, direktør DISIE

Læs mere om Green Impact Week og se det fulde program på www.greenimpactweek.com.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere