03.03.2017  |  Samfund

Greenpeace: Samsung bør genanvende 4,3 mio. mobiltelefoner

Hos den internationale miljøorganisation Greenpeace er man ikke tilfreds med Samsungs håndtering af de 4,3 millioner Galaxy Note 7-telefoner, der sidste år måtte tilbagekaldes pga. brandfare.

Greenpeace kræver nu at få en forklaring på, hvor de kasserede telefoner befinder sig og hvad Samsung har tænkt sig at gøre med dem. Det var hovedbudskaberne, da de demonstrerede i forbindelse med Samsungs pressekonference ved Mobile World Congress i Barcelona.

Greenpace opfordrer nu hele IT-sektoren til at skabe en cirkulær produktionsmodel, så man i fremtiden nemmere vil kunne løse de mange miljømæssige udfordringer, der opstår bl.a. i forbindelse med kassering af smartphones. De mener at Samsung bør går foran med et godt eksempel og forpligte sig til at genrbuge Galaxy Note 7'erne på en måde som minimerer effekten på mennesker og miljø, med fuld gennemsigtighed i kommunikationen om arbejdet. 

Aktionen og opfordringen baserer sig på en rapporten From Smart to Senseless: The Global Impact of Ten Years of Smartphones, som Greenpeace USA udgav for nylig. Den viser bl.a. at

  • Der er produceret 7,1 milliarder. smartphones siden 2007Kun 2 ud af 13 mobiltelefoner, som var med i Greenpeaces undersøgelse har batterier som nemt kan udskiftes, hvilket får mange forbrugere til at købe ny telefon, når batteriets holdbarhed forringes I USA bliver en telefon brugt i gennemsnit 2 år og 2 måneder.
  • Under 16% af de tre millioner tons globale elektroniske affald vurderes at blive ordentligt genbrugt
  • Siden 2007 har produktionen brugt 968 TWh, hvilket svarer til ca. et års strømforsyning til hele Indien, på at producere smartphones
  • Man forventer at antallet af smartphones vil stige til 6,1 milliarder enheder i 2020.

Der er mere baggrundsinformation her og og selve rapporten her

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere