24.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Hørsholm Golf får grøn varmeløsning

Hørsholm Golf vil spare cirka 30 tons CO2 om året på at skifte oliefyret ud med en grøn nærvarmeløsning.

Hørsholm Golf i Nordsjælland har drejet virksomheden i en grønnere retning ved at sig farvel til oliefyret til fordel for to varmepumper.

”Vi er glade for at kunne skifte oliafbrændingen i fyret ud med grøn nærvarme. Dette som led i vores stadige bestræbelser på en gennemført bæredygtig drift af det samlede anlæg og for at udbygge vores unikke internationale certificering i Golf Environment Organisation”, siger Peter Arendorff, direktør i Hørsholm Golf.

Golfklubben vil med den nye varmeløsning nedbringe sin CO2-udledning med cirka 30 tons om året.

Flere muligheder med abonnementsløsning
Varmepumperne hos Hørsholm Golf er på abonnement, hvilket betyder, at golfklubben har betalt et engangsbeløb for installationen til forsyningsselskabet Norfors og leverandøren SustainSolutions. Derudover betaler Hørsholm Golf et månedligt beløb for abonnement og service samt en fast pris for den varme, som klubben forbruger.

Læs også: Klimaforhandlinger for skibsfarten er i gang - Danske Rederier håber på ambitiøs plan

Norsfors og SustainSolutions oplever en stigende interesse for nærvarmeløsningen fra både virksomheder og private kunder. Og det forstår Christian Niepoort, adm. direktør i SustainSolutions, godt – der er nemlig flere fordele ved den grønne abonnementsløsning:

”Nærvarme giver både fleksibilitet i budgettet, kendte udgifter til varme og indblik i indeklimaet. Det er tilmed nemt, fordi vi tager os af alt det praktiske, og nærvarmen benytter de eksisterende installationer som radiatorer og gulvvarme. Og så er det bare et af de grønneste alternativer til fossile brændsler”, siger Christian Niepoort.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere