18.02.2021  |  Menneskerettigheder

Halvdelen af de danske pensionsselskaber investerer stadig i kinesiske statsobligationer trods nationens manglende politiske frihed og etnisk forfølgelse

Der ligger et dilemma i, at Kina på den ene side arbejder på grøn omstilling, men samtidig bryder menneskeretttighederne. "Det er uansvarligt at finansiere Kina" siger administrerende direktør i AkademikerPension.

Kan det forsvares at danske pensionsselskaber investerer i kinesiske statsobligationer, når vi ved at nationen blandt andet undertrykker etniske minoriteter som fx uighurerne?

Det spørgsmål er der ikke helt enighed om blandt de danske pensionsvirksomheder. Det skriver Børsen.

En rundspørge foretaget af Børsen viser, at seks ud af 12 danske pensionsselskaber stadig ejer kinesiske statsobligationer.

Udfordringen kan være at finde andre investeringer, der kan stå i stedet for de kinesiske.

Læs også: Building toward Mandatory Human Rights Due Diligence

“Det er et land, der er i vækst og er det stadig trods corona og alt muligt andet, så man sidder i et scenarie, hvor man er sikker på at få nogle relativt fornuftige afkast, og så skal man pludselig ud at finde noget alternativt. Men det er vores vurdering, at det kan man sagtens, uden at det nødvendigvis giver et dårligere afkast,” siger Jens Munch Holst, administrerende direktør i AkademikerPension og understreger, at han mener, det er uansvarligt at finansiere Kina.

AkademikerPension har solgt sine kinesiske statsobligationer og det samme gjorde AP Pension sidste år.

Sandra Metoyer, der er chef for ansvarlige investeringer i AP Pension, understreger dilemmaet i, at Kina også gør meget for den grønne omstilling. Men hun mener ikke, det kan gøre det op for manglende politiske frihed og etnisk forfølgelse, som er årsagen til at Kina ikke lever op til AP Pensions kriterier for bæredygtighed.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere