14.06.2023  |  Samfund

Handlingsskibet er klar til Folkemødet

Konkrete handlingsløfter eller planken ud! Det er også i år mottoet for skibet der lagt til ved kajen i Allinge med et mål om at gøre op med ”rituel uenighed”.

Med vind i ryggen fra debuten sidste år, har Handlingsskibet de seneste dage haft kurs mod Folkemødet på Bornholm. Langs kajen i inderhavnen ligger skibet nu med samme klare koncept som sidste år: ”På Handlingsskibet snakker vi ikke – her handler vi!”

”Handlingsskibet går ud på, at der simpelthen har været nok snak om grøn omstilling og klima. Så på handlingsskibet kommer man kun ombord, hvis man har lovet at gøre en handling, der var mere grøn, end da man kom,” siger Lotte Hansen, stifter af Iloveglobalgoals og partner i Hansen & Ersbøll Agenda.

Skibet lægger dæk til 18 debatter over de tre dage Folkemødet varer, om alt fra kunstig intelligens, greenwashing og ligestilling, til våbeninvesteringer og forskning i fremtiden.

Det særlige ved Handlingsskibet er at alle deltagerne der kommer ombord, skal komme med deres bud på, hvordan de kan være med til at omsætte både nationale bæredygtige udfordringer til konkrete handlinger, der kan løse problemerne.

”Folkemødet er et sted, hvor holdninger bliver vendt og drejet, og det er vigtigt – men der må ikke være langt fra holdning til handling. Lemvigh-Müller går ombord på Handlingsskibet for at debattere, hvordan vi får bygget de ledelsesmuskler, der skal til, for at sikre, at vi hele vejen rundt i værdikæden er gearet til den bæredygtige omstilling – med fokus på at finde konkrete løsninger virksomheder kan handle på”, Pernille Kiær, Head of Sustainability, Lemvigh-Müller, der i år er en af 12 partnere på Handlingsskibet.

Handlingsskibets 12 partnere i 2023

Akademiker Pension
Dansk Magisterforening
Danmarks Frie Forskningsfond
Fokus Folkeoplysning
HK
KR-fonden
Salling Group
Sydbank
Hansen & Ersbøll Agenda
FSR
Lemvigh-Müller
Arla

Plads til både nye og gamle ansigter
Hvor Handlingsskibets partnerne sidste år primært kom fra den nordjyske del af kongeriget, er skibet til dette års Folkemødet lastet med nationale aktører. Og netop det, mener arrangørerne bag Handlingsskibet, kan være en vigtig faktor for at lykkes med ambitionen om at søsætte konkrete handlingsløfter der kan sprede ringe i vandet. 

”For at lykkes med at løse verdens problemer, bliver vi nødt til at tænke i løsninger, der er tværgående. Derfor har vi samlet en bred partnerkreds, der både tæller NGO’er, offentlige institutioner, pensionsselskaber, frivillige foreninger og almindelige virksomheder,” siger Benjamin Brinch, projektleder på Handlingsskibet

”Sydbank deltager for første gang i Folkemødet. Og vi vil gerne være med til at sørge for, at der kommer vind i sejlene på Handlingsskibet med masser af demokratiske debatter og netværk blandt deltagere, meningsdannere, fagfolk og politikere. Vi glæder os og ses forhåbentlig,” områdedirektør, Flemming Ramberg Mortensen, ESG-strateg i Sydbank.

Forslag udgives efter mødet
Alle debatter sluttes af med at deltagerne og borgerne afgiver konkrete handlingsløfter til den nødvendige omstilling. Når skibet er vendt tilbage til sin hjemhavn i Nordjylland efter Folkemødet, vil både borgernes og panelisternes ideer blive samlet og efterfølgende udgivet.

Nogle af de interessante navne, man kan møde på skibsdækket er: Jarl Krausing fra CONCITO, Helle Thorning-Schmidt, Anja C. Jensen,forbundsformand i HK Danmark, Jens Holst - CEO i Akademiker Pension, Katja Iversen, medlem af Unilevers sustainability board, Christian Grau, trend- og livsstilsekspert, filosof Vincent Hendricks, Lars Christian Brask, MF for Liberal Alliance og Anne Stampe Olesen Co-founder af Nordic Female Founders – og naturligvis Hansen & Ersbølls Lotte Hansen.

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere