27.05.2022  |  Klima, miljø og energi

Hjælp til grøn omstilling er populær

I næste uge bliver der igen adgang til Erhvervspuljen, hvor man kan søge støtte til grønne energiprojekter.

Priserne på energi og ikke mindst gas er det seneste halve år hamret i vejret, og efter Ruslands invasion af Ukraine er der også skabt usikkerhed om gasforsyningen. 

Det kan man i den grad også mærke i Erhvervspuljen, der har oplevet en markant stigning i antallet af virksomheder, der vil have støtte til at konvertere fra naturgas til el. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ved den seneste ansøgningsrunde, der lukkede i april, gjaldt det 94 ansøgninger. Det er en markant stigning i forhold til den forrige puljeåbning, hvor der kun var 24 ansøgninger om det samme.

Selvom det sker på en trist baggrund, så glæder udviklingen Energistyrelsens vicedirektør, Stine Leth Rasmussen.

"Vi er meget glade for at se, at flere virksomheder ønsker at sætte fart på den grønne omstilling og f.eks. konvertere væk fra naturgas ved at søge tilskud fra Erhvervspuljen. Og så håber vi bare, at der er endnu flere virksomheder, der søger tilskud denne gang, når Erhvervspuljen åbner igen, for der er ikke tvivl om, at grøn omstilling af erhvervets energiforbrug er den rigtige vej at gå," siger hun.

Erhvervspuljen er en tilskudspulje til energieffektivisering i virksomheder, der skal sikre grøn omstilling og effektivisering af virksomhedernes energiforbrug. Puljen er på i alt ca. 3,9 mia. kr. og løber fra 2020 til 2029. Der er i denne puljeåbning 175 mio. kr.

Femdobling for varmepumper
Endnu er alle ansøgningerne fra den seneste puljeåbning ikke blevet behandlet færdig, og det er derfor uvist, hvor mange der ender med at få tilskud. Men sikkert er det, at der har været en markant større interesse end tidligere.

I alt modtog Erhvervspuljen 220 ansøgninger i marts mod 98 forrige gang. Og det er ikke kun antallet af ansøgere, der er steget kraftigt. Det samlede beløb, der er søgt tilskud for, er på 102 mio. kr. Det er mere end en firedobling i forhold til forrige gang, hvor beløbet var 25 mio. kr.

Også varmepumper vil mange virksomheder have tilskud til. Med 99 modtagne ansøgninger til Erhvervspuljen, er det tæt på en femdobling i forhold til de 20 ansøgninger ved puljeåbningen i februar.

Lettere med vejledning og standardløsninger
Trods fremgangen er der dog stadig penge at hente for virksomheder, der ønsker at ansøge i de to sidste puljeåbninger i 2022. Til den forestående puljeåbning er der afsat 175 mio. kr.

Energistyrelsen arbejder løbende på at forbedre og lette ansøgningsprocessen, og til det formål er der udviklet standardløsninger, der gør det mindre kompliceret for virksomhederne at få tilskud.

Skulle der alligevel opstå behov for hjælp, er der mulighed for at få vejledning både telefonisk og på mail fra Energistyrelsens medarbejdere.

"Vi håber meget, at standardløsningerne og mulighed for vejledning fra Energistyrelsen vil gøre det lettere for virksomhederne at søge tilskud til at få sat gang i projekter, der sparer penge og giver CO2-reduktioner," siger Energistyrelsens vicedirektør Stine Leth Rasmussen.

Læs mere om puljen her eller her

De næste to ansøgningsperioder for Erhvervspuljen er 31. maj – 14. juni og 30. august – 13. september. 

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere