04.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Hus-batteri fra Tesla kan lagre solenergi

Elbilsproducenten Tesla har lanceret et stort batteri til huset, der kan opbevare sol og vindenergi.

Amerikanske Tesla Motors, der producerer elbiler, har udvidet sortimentet og er nu på banen med et nyt batteri til huset.

Batteriet, der har fået navnet Powerwall, kan lagre vind-og solenergi samt hente energi fra el-nettet, når priserne er lavest, skriver dr.dk.

Læs også: Elektrisk asfalt skal lade elbiler

Det betyder både en lavere elregning for forbrugeren og færre fossile brændstoffer, såfremt batteriet altså forbindes med vedvarende energikilder.

Uduelige batterier
Teslas CEO Elon Musk har ikke meget tilovers for de tidligere batterier på markedet:

”Problemet med de eksisterende batterier er, at de er uduelige. De er virkelig forfærdelige”, sagde han ved lanceringen af det nye batteri.

Det genopladelige lithium-ion-batteri er designet til montering på væggen, hvorfra det kan kobles til et lokalt el-net. Hus-modellen fås både i en udgave på 10 kilowatt-timer og 7 kilowatt-timer.

Læs også: Eksporten af grøn energiteknologi vækster kraftigt

Foruden hus-batteriet har Tesla også annonceret et energi-opbevaringssystem til virksomheder og forsyningsselskaber, skriver CNN Money. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere