30.09.2015  |  Medarbejder

Hver niende dansker bliver mobbet

Mobning på arbejdspladsen rammer mange lønmodtagere. Særligt slemt er det i transport-, bygge- og anlægsbranchen, hvor hver sjette oplever mobning.

Hver niende dansker kæmper med manglende kolleger til kaffepaurser, bagtale og dårligt arbejdsmiljø. Det viser en ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Læs også: Ansatte mangler tid i det daglige og støtte fra chefen

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget blandt 27.000 lønmodtagere, følte 3.240, at de var udsat for mobning. Og det er ganske alarmerende, siger Jonas Schytz Juul, analysechef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ifølge DR.dk.

”Det svarer til, at der er op imod 200.000 lønmodtagere, som enten er blevet mobbet af deres chef eller af deres kollega. Det er et rigtig højt tal, og det kan have alvorlige konsekvenser”, siger han.

Det er særligt i håndværks-, bygge-, og sundhedsfaglige jobs, at mobning er et problem. Værst ser det dog ud i transport- og logistikbranchen, hvor omkring 16 procent - eller cirka hver sjette - føler sig mobbet.

I den anden ende af skalaen ligger ledelse og den akademiske verden, hvor det er omkring otte procent af arbejdsstyrken, der oplever mobning.

Læs også: Fysisk træning med kolleger hjælper socialt

Gitte Strandgaard, der er formand for Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak, mener, at det vigtigste for at undgå mobning på arbejdspladsen og sikre et bedre arbejdsmiljø, er at definere mobning.

”Det aller aller vigtigste er at få sat ord på, hvad mobning er, og så derefter lave nogle fælles værdisæt. Mobning er ikke et enkeltmandsproblem, det er et arbejdspladsproblem, og det skal løses i fællesskab”, siger hun til DR P1. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere