12.11.2009  |  Supply chain

IBM: Grønne data kan forbedre forsyningskæden

Selskaber, der bruger "smart" teknologi til at indsamle og analysere information kan forbedre forsyningskædens effektivitet med otte til tolv procent, mener IBM.

På baggrund af IBM’s egen erfaring med at styre en af de største og mest komplekse forsyningskæder i verden, herunder en ekspansiv database der dækker 30.000 leverandører i tres lande, vil IBM nu dele deres viden med andre, skriver industryweek.com. IBM's ’Sustainable Supplier Information Management’ kan hjælpe virksomheder med at udvikle metoder til indsamling, styring og analyse af leverandøroplysninger om energiforbrug, miljøpåvirkning, sikkerhed, kvalitet, omkostninger, effektivitet og arbejdspraksis. I en 2009 IBM-undersøgelse sagde 29 procent af de adspurgte bestyrere, at de ikke indsamlede nogen af disse data fra deres forsyningskæder. Otte ud af ti indsamler for eksempel ikke leverandørdata omkring CO2-udledning og vandforbrug, og seks ud af ti kontrollerer ikke leverandørdata omkring arbejdskraftstandarder. IBM skønner, at virksomheder, der bruger "smart" teknologi og processer, der giver dem mulighed for at indsamle og analysere store mængder af information fra hele deres leverandørnetværk, kan forbedre forsyningskædens effektivitet med otte til tolv procent.
-JR

Tags: IBM, Grønne data

Mere fra Justine

Justine Aagaard Rodian

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere