05.12.2016  |  Klima, miljø og energi

Ikea får hurtigladere ved alle norske varehuse

Ikea kan nu tilbyde hurtigopladning af elbiler ved samtlige varehuse i Norge. Flere bør følge Ikeas eksempel, lyder det fra Norges klima- og miljøminister samt Norsk Elbilforening.

Hurtigopladning af elbiler bliver nu muligt ved samtlige Ikea-varehuse i Norge. For nyligt åbnede Norges klima- og miljøminister, Vidar Helgesen, en ladestation ved Ikea Slependen, mens Ikea i byen Ringsaker også har fået sig en ladestation, skriver Norsk Elbilforening på sin hjemmeside.

Derudover kommer Ikea i Trondheim, Bergen og Kristiansand til at kunne tilbyde opladning i løbet af 2017, mens Ikea i Stavanger afventer et nyt varehus, som – når det en dag står færdigt – også skal tilbyde hurtigopladning.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Ikea vil være førende forhandler af solenergi til hjemmet

”Vi er meget stolte over, at vi snart kan tilbyde hurtigladere ved alle vores varehuse i Norge. Der er for få muligheder for opladning i Norge, hvilket gør det vanskeligere for folk at vælge miljøvenligt. Næsten tre millioner nordmænd bor en times kørsel fra et Ikea-varehus, så her kan vi gøre en forskel”, siger Clare Rodgers, chef for Ikea Norge.

Den norske klima- og miljøminister håber på, at flere vil følge Ikeas eksempel.

”Jeg er imponeret over Ikea, ikke bare fordi de åbner ladestationer, men fordi deres arbejde indgår i en mere overordnet tankegang om bæredygtighed. Jeg håber, at flere virksomheder følger Ikeas eksempel og dermed hjælper til med, at det i 2025 kun er nul-emissions-biler, der sælges i Norge”, siger Vidar Helgesen, som samtidig opfordrer Ikea til at arbejde for en CO2-fri varetransport.

Lige så nemt som at fylde benzin på
Generalsekretær i Norsk Elbilforening, Christina Bu, deltog ligeledes i åbningen af de nye hurtigladere ved Ikea i Slependen. Og også hun har stor ros til Ikea:

”Det er flot, at Ikea bidrager til udviklingen mod en emissionsfri vejtransport. Flere i industrien bør åbne deres øjne for elbiludviklingen og tilbyde opladning for deres kunder. Vi nærmer os 100.000 elbiler, men udbygningen af ladestationer hænger efter. Det skal være lige så enkelt at fylde strøm på som benzin”, siger hun.

Læs også: Ikea vil bruge emballage lavet af svampe

I Norge findes der i alt omkring 650 hurtigladere. Det er firmaet Fortum Charge & Drive, der står bag ladestationerne ved Ikea-varehusene.

CSR.dk har forsøgt at få en kommentar fra Ikea i Danmark, men uden held.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere