05.04.2016  |  Klima, miljø og energi

Ikea vil være førende forhandler af solenergi til hjemmet

Møbelgiganten Ikea har annonceret, at virksomheden vil gå efter at blive verdens førende forhandler af solenergi til boliger.

Svenske Ikea er nok mest kendt for sine lavprismøbler. Men møbelgiganten har større ambitioner end blot at sælge Billy-reoler og andet interiør med svenske stednavne til sine kunder. Ikea vil nemlig være verdens førende forhandler af solenergi til boliger. Det har møbelkæden netop annonceret, skriver Retail Gazette.

Læs også: Ikke flere solpaneler hos Ikea i England – for nu

"Ikeas ambition er at hjælpe og inspirere sine kunder til at leve et mere bæredygtigt liv derhjemme, og bolig-solenergi-programmet er et skridt på vejen til at nå denne ambition", siger Håkan Nordkvist, der er chef for bæredygtig innovation hos Ikea, til Retail Gazette. 

Ikea har planer om at udrulle sin solenergi til ni lande i 2016/2017, herunder Holland, Schweiz og Storbritannien.

Virksomheden har allerede med succes pilottestet sit bolig-solenergi-program i de tre lande for at finde ud af, om programmet passer naturligt ind hos kunderne. Og ifølge Ikea holder virksomheden fast i at sælge sine varer til en overkommelig pris.

Læs også: Ikea vil bruge emballage lavet af svampe

”For at være i stand til at implementere solenergi til boliger i en stor skala, er vi nødt til at have en meget enkel og gennemskuelig købsproces for kunden. Og tilbuddet skal være meget overkommeligt, for det er vores kunder vant til, når de besøger Ikea”, siger Håkan Nordkvist. 

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere