16.08.2021  |  Klima, miljø og energi

Ikke flere naturressourcer for i år!

Indhold fra partner Hvad er dette?

"Hvis alle skulle leve, ligesom vi gør i Danmark, så skulle vi have 4,2 jordkloder til rådighed. Så meget trækker vi over på kassekreditten på planetens ressourcer" - citat Bo Øksnebjerg, Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden

Hvert år udregnes ’Earth Overshoot Day, som er dagen, hvor alle jordens ressourcer er opbrugt, og kloden begynder at gå i minus. I år faldt den dag allerede den 29. juli, hvilket er tre uger tidligere end sidste år, og kun to gange tidligere har det set værre ud for planeten. Men der er en vej ud af mørket, siger Bo Øksnebjerg, Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden:

"Vi kan stadig nå at vende den her meget kritiske udvikling, men det betyder, at vi skal give tilbage til naturen i stedet for bare at plyndre planeten for sine rigdomme. Faktisk viser ny forskning, at vi både kan have økonomisk vækst og være i balance med naturen. Det kræver bare, at vi investerer i naturen og tænker naturens løsninger ind i vores forbrug."

World Economic Forum vurderer blandt andet, at fremtidens ’natur-positive’ økonomi vil øge verdens bruttonationalprodukt med enorme 10,1 billioner kroner årligt og skabe 395 millioner jobs inden 2030. Verden bliver simpelthen rigere af at investere i stærkere økosystemer.

Læs mere her: Klodens ressourcer for i år er opbrugt - overforbruget er i gang!

Mere fra WWF Verdensnaturfonden

WWF Verdensnaturfonden

https://www.wwf.dk/

  • 3536 3635
  • Svanevej 12 2400 København NV

VERDENS STØRSTE UAFHÆNGIGE NATURORGANISATIONWWF har kæmpet i frontlinjen for naturen siden 1960’erne.Vi er verdens største og mest indflydelsesrige naturorganisationer.Vi har projekter over hele kloden og arbejder utrætteligt for at skabe en verden, hvor mennesker og natur lever i harmoni med hinanden.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere