Internationale storbyer vil lære af København
København har med blandt andet havnebadet, cykelkulturen og sit CO2-mål fået en tydelig grøn profil ude i verden. Nu er en række storbyer fra hele kloden taget på besøg i hovedstaden for at lære om klimaløsninger.
Over hele verden er storbyer i gang med at indrette sig på fremtiden. Både fordi de skal håndtere flere indbyggere, men også fordi klimaudfordringer, bæredygtighed og grønne løsninger kommer stadigt højere på dagsordenen.
Nu besøger en række internationale storbyer København, hvor de vil præsentere deres udfordringer og efterfølgende drøfte mulige løsninger med en lang række virksomheder som eksempelvis Rambøll, DHI og Grundfos.
Læs også: København skiller sig ud i europæisk klimakapløb
Besøget sker i forbindelse med Konferencen ICN Summit 2014, hvor over 400 personer fra mere end 30 lande deltager. Konferencen er arrangeret af International Cleantech Network sammen med Copenhagen Cleantech Cluster, der for nyligt er lagt sammen med Lean Energy Cluster til den nye klynge CLEAN.
Vi har holdt internationale netværksmøder før, men denne gang i København gør vi det meget operationelt og sørger for, at byerne og de innovative cleantech-virksomheder møder hinanden direkte for at drøfte faktiske løsninger, siger Anders Eldrup, der er formand for den danske cleantech-klynge CLEAN.
Deltagende byer og virksomheder
- De deltagende byer er: Milano, Grenoble, Osaka, Graz, Sant Cugat del Vallès, Perth, Istanbul, Rotterdam, Hamborg, Boulder, Fort Collins, Loveland, Barcelona og selvfølgelig København.
- De deltagende virksomheder er: Rambøll, DONG Energy, Grontmij, Grundfos, IBM, Innosphere, KMD A/S, Løgstør, Leapcraft, SEAS-NVE, Siemens A/S, Accenture, Realdania, Aquaporin, DHI, Orbital Systems, Danish Technological Institute, Novozymes A/S, SE, Technical University of Denmark, Aalborg University, Gehl Architechts, HOFOR, DOLL, Babcock & Wilcox Vølund, Amager Ressourcecenter og mange flere.
Det er byer som Barcelona, Istanbul og Osaka, der kommer på besøg med en række udfordringer, som tæller alt fra, at kloakkerne i byen lugter, over etablering af fjernvarme til effektive affaldshåndteringssystemer.
Unik mulighed for danske virksomheder
Ifølge Stephan Skare Nielsen, Head of International Cleantech Network i Copenhagen Capacity, er netværksmøderne også en helt unik mulighed for danske virksomheder, der ellers traditionelt stiger på et fly ud i verden for at sælge deres løsninger.
Læs også: Stort FN-klimamøde i København
Danske virksomheder er blandt verdens førende inden for vand, varme og vind. Men de er stadig relativt små i international sammenhæng. Særligt når det handler om ofte gigantiske udbud i verdens voksende millionbyer og regioner. Så det er ikke hver dag, at danske virksomheder - på trods af at de er blandt de bedste i verden - har mulighed for at møde den type og størrelse af potentielle kunder og samarbejdspartnere, som de kan her", siger Stephan Skare Nielsen.
Byerne og de danske virksomheder mødes i dagene 20. til 23. maj. Byerne skal blandt andet - udover at drøfte løsninger på konkrete problemer også se innovative løsninger inden for vand, vind og affaldshåndtering med besøg på Middelgrundsfortet, på Amagerforbrændingen og hos Novozymes i industrisymbiosen i Kalundborg.
- JDN