30.03.2022  |  Samfund

Investorer sætter nye klimamål for sig selv

Investeringsbranchen vil gøre 785.000 danskernes investeringer grønnere i højere tempo end tidligere.

På globalt plan er der behov for milliardstore private investeringer, hvis målet om ikke at udlede mere CO2, end kloden kan optage, skal nås før 2050. Og danskernes opsparede penge skal være med til at gøre verden grønnere.

Derfor udvider investeringsbranchen sit klimamål med nye aktiver og sætter et nyt klimamål om lavere CO2-aftryk allerede i 2025. Det svarer til, at vi i 2025 sparer 1.300.000 ton CO2 eller omtrent det samme som den årlige CO2-udledning fra alle indbyggere i Randers eller Esbjerg, fortæller FinansDanmark på deres hjemmeside. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Nye klimamål for 2025 og 2030
I dag har 785.000 danskere investeret i alt 1.100 mia. kr. i (investerings-)fonde for private investorer. De penge kan gøre en forskel for klimaet i fremtiden, hvis de ledes i grønnere retning. For at sætte turbo på den udvikling har investeringsbranchen fastsat et nyt klimamål for både 2025 og 2030.

CO2-aftrykket fra investeringer i danske detailfonde skal være reduceret med 25-35 pcrocent om tre år – og om syv år skal det være 50-70 procent. lavere. Det svarer til, at at man i 2025 sparer den årlige CO2-udledning fra alle indbyggere i Randers eller Esbjerg og i 2030 den årlige CO2-udledning fra alle indbyggere i Aalborg eller Odense. Det nye klimamål er fortsat i tråd med Paris-aftalens mål om at holde den globale temperaturstigning under 2°C.

”Danskernes milliardinvesteringer kan være med til at løse klimaudfordringerne og gøre en forskel for hele kloden. Det kræver, at vi som branche tilbyder de rette produkter og rådgivning, der gør det lettere for private investorer at skifte til grønnere fodspor. Det er vi allerede godt i gang med. Og ved at sætte nye klimamål for branchen, sætter vi fart på vores grønne ambitioner,” siger Birgitte Søgaard Holm, direktør for Investering og Opsparing i Finans Danmark, og fortsætter:

”Klimaudfordringerne kræver ambitiøse og målbare reduktioner af CO2-udledningen fra så mange aktiviteter som muligt. Men det kræver, at vi har pålidelige data om virksomheders udledning af CO2, før vi kan måle og sætte mål for reduktionen. CO2-data er et område i udvikling, og det giver os i dag mulighed for at udvide vores klimamål til også at dække virksomhedsobligationer. Ambitionen er på sigt at udvide målet til at dække alle aktiver.”

Det nye mål omfatter både aktier og virksomhedsobligationer. Med udvidelsen med virksomhedsobligationer dækker klimamålet investeringer for yderligere 67 mia. kr. og i alt 55 pct. af formuen i investeringsfondene.

Investorernes forening forpligter sig globalt
Som endnu et tiltag for at fremme den bæredygtige omstilling via investeringer, tilslutter Finans Danmarks underafdeling, "Investering Danmark", sig det globale Net Zero Asset Managers-initiativ, hvor kapitalforvaltere forpligter sig til at gøre investeringsporteføljerne CO2-neutrale inden 2050. Halvdelen af Investering Danmarks medlemmer har tilsluttet sig initiativet.

”Ved at træde ind i Net Zero Asset Manager-initiativet sender vi et tydeligt signal om, at vi som branche arbejder for at neutralisere udledningen af drivhusgasser fra de virksomheder, vi investerer i. Ved at forene kræfterne globalt står kapitalforvaltere stærkere i arbejdet med at drive den bæredygtige omstilling,” siger Birgitte Søgaard Holm.

Det nye klimamål er offentliggjort i finanssektorens Bæredygtighedsredegørelse 2021.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere