26.08.2016  |  Klima, miljø og energi

Investorer til G20-lande: Tilslut jer Paris-aftalen

En gruppe af 130 investorer med aktiver for mere end 85.000 milliarder danske kroner opfordrer i et åbent brev verdens væsentligste økonomier til at stadfæste Paris-aftalen og øge investeringerne i grønne energiformer.

Sammenslutningen af verdens største økonomier, G20, har modtaget et åbent brev fra seks organisationers i alt 130 investorer. Investorer, der til sammen har aktiver for mere end 13 billioner dollars, svarende til 85.000 milliarder danske kroner. Det skriver globalnyt.dk.

Læs også: WWF og Eniig vil forsyne Uganda med solenergi

Brevet, der går forud for det kommende G20-møde i Kina til september, beder den magtfulde gruppe om at ratificere klimaaftalen fra topmødet i Paris og at gøre det inden årets udgang. Derudover opfordrer investorerne de 20 lande til tre ting: at fordoble globale investeringer i bæredygtige energiformer inden 2020, at implementere en prisfastsættelse for kulstof samt at udvikle en konkret plan for udfasning af fossile brændstoffer.

Emma Herd er chief executive for Investor Group on Climate Change (IGCC), der er en af de seks organisationer, som repræsenterer brevets 130 afsendere. Hun udtaler om sagen, at selvom den private sektor kan levere mange af de vitale investeringer, må der også være politiske signaler, der støtter klimamålene og den grønne energi.

”En stabil vækst i investeringerne i ren energi er nøglen til, hvordan vi skal tackle klimaforandringerne. Vi opmuntrer stærkt G20-landene til at bekræfte Paris og hjælpe med at drive milliarder af dollars ind i nye grønne investeringsmuligheder”, siger Emma Herd i en pressemeddelelse.

G20-mødet vil under Kinas ledelse sætte fokus på klimarelaterede problematikker - blandt andet gennem arbejdsgruppen G20 Green Finance Study Group, der skal mødes for første gang siden etableringen i januar.

De 130 investorer henvender sig desuden også direkte til Tyskland, der overtager ledelsen af G20 i 2017. Investorgruppen håber, at Tyskland vil fortsætte og endda forstærke det skarpe fokus på klimaforandringerne i det nye år.

Læs også: Skrappere miljøkrav til biler undervejs i Kina

G20 er en forkortelse for Group of Twenty Finance Ministres and Central Bank Governors. Gruppen er en sammenslutning af finansministre og centralbankledere fra 20 af verdens væsentligste økonomier; EU, Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Kina, Mexico, Rusland, Saudi-Arabien, Storbritannien, Sydafrika, Sydkorea, Tyrkiet, Tyskland og USA.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere