30.04.2015  |  Klima, miljø og energi

Københavns Kommune installerer 10.000 LED-gadelamper

Københavns Kommune vil i løbet af 2015 montere 10.000 LED-armaturer. Den nye belysning forventes at reducere energiudgifterne med op til 70 procent.

Med 10.000 nye LED-gadelamper er der lagt op til store besparelser i Københavns Kommune. LED-armaturerne, der installeres i løbet af 2015, vil nemlig reducere energiudgifterne markant og kan give besparelser på flere millioner kroner, forklarer Thomas Maare, der er vejbelysningsansvarlig i Københavns Kommune.

Læs også: Grøn omstilling kræver synlighed fra kommuner

”Det er en rigtig god forretning for os at skifte til LED. Når investeringen er tilbagebetalt, kan vi spare helt op til 70 procent af energiudgifterne”, siger Thomas Maare.

De store besparelser skyldes blandt andet de nye armaturers lange levetid på 90.000 timer. Her har traditionel kviksølvbelysning en levetid på 10-12.000 timer. Desuden er armaturerne sikret mod kraftig vand- og støvpåvirkning, så de er rustet til at oplyse de store indfaldsveje til byen.

Læs også: Kommuner og regioner stiller grønne krav til storkøkkener og belysning

Armaturerne er desuden udstyret med et intelligent trådløst styringssystem, som kan regulere lysstyrken automatisk i forhold til trafikbelastningen.

De nye armaturer er produceret af den danske belysningsproducent Thorn og designet af den danske designer Morten Lyhne. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere