24.08.2012  |  Kommunikation

Københavnske virksomheder skal sortere affald

Med en ny plan vil Københavns Kommune reducere mængden af affald til forbrænding med 20 procent over de næste seks år. Midlerne er blandt andet sortering samt mindre madspild. Virksomhederne og borgerne skal sikre, at målet nås.

Københavns Kommune er snart klar med sin nye ”Ressource- og Affaldsplan 2018”, der har til formål at minimere affaldsmængderne og føre til mere genbrug og genanvendelse.

Planen er vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget og sendes efter planen i høring senere i dag. Det skriver Ingeniøren.

Ifølge planen skal kommunens borgere frem mod 2018 reducere mængden af affald til forbrænding med 20 procent i forhold til 2010-mængderne. Det svarer til 63.000 ton affald.

Bedre sortering
Målet skal nås ved eksempel at minimere madspild hos borgere og i detailhandel gennem nye samarbejder, og kommunen vil opmuntre til meget mere bytteri mellem borgerne – for eksempel via flere byttehjørner på nærgenbrugsstationerne.

Bedre sortering omfatter nye sorteringsbeholdere til etageboligerne samt etablering af tilsvarende ordninger for indsamling af metal, plast og småt elektronikskrot samt løsninger til ’fælles sortering’ i åbne byrum.

10.000 ton skal spares
Også erhvervslivet forventes at komme i gang med bedre sortering, som vil kunne føre til genanvendelse af næsten 10.000 ton affald, som før blev brændt.

Mere effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling handler blandt andet om at samle storskrald ind i forskellige fraktioner og gøre transporten af affaldet støjfri og CO2-neutral.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere