24.11.2020  |  Menneskerettigheder

Kommende pandemier skal håndteres anderledes lyder det fra menneskerettigheds-ekspert

Da corona brød ud i Wuhan dækkede man over udbruddet i ugevis. Det er et brud på de basale menneskerettigheder, mener menneskeretsorganisationen Human Rights Watch.

Menneskeretsorganisationen Human Rights Watch er dybt involveret i håndteringen af corona og kommende pandemier, da måden det gøres på truer de basale rettigheder til liv og sundhed.

Det skriver Politiken.

”Når regeringer undlader at give befolkningen adgang til basale sundhedsydelser eller dækker over smitsomme sygdomme eller ikke prioriterer ressourcerne samvittighedsfuldt, så er det et menneskerettighedsproblem”, siger Kenneth Roth direktør for Human Rights Watch.

Han fremhæver flere metoder til håndtering af fremtidige pandemier.

De velstående lande skal hjælpe udviklingslandene med at opbygge en basal sundhedstjeneste, så man kan opspore sygdomme tidligt og forhindre smittespredning. Det skal desuden gøres sværere for myndighederne at dække over smitsom sygdom.

Læs også: PKA går sammen med internationale investorer for at kræve større fokus på menneskerettigheder

I Wuhan dækkede man over virusudbruddet i tre uger og forskere fik ikke adgang til at gå på jagt efter smittekilden. I Guinea har man dækket over ebola-udbrud og i Etiopien skjulte man et udbrud af polio.

Kenneth Roth mener, at det skal være en betingelse for et medlemskab af WHO, at WHO’s eksperter til enhver tid kan rejse ind og lave undersøger.

”I dag er WHO bare en klub af regeringer. Den dynamik må laves om, så uafhængige eksperter får en stemme”, siger han.

Kenneth Roth er ligeledes optaget af at vaccinerne bliver ligeligt fordelt. Den globale spredning af corona har understreget, at hjælpen til de fattige lande ikke kun handler om etik, men også om at forebygge smittespredning – til fordel for de rige lande.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere