28.07.2017  |  Strategi & ledelse

Konference med fuld skrue på vidensdeling om Verdensmålene

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med store virksomheder som Novo Nordisk og Maersk Group som frontløbere er Verdensmålene ved at indtage pladsen som det overordnede formål for CSR. På CSR i Praksis d. 11/10 kan andre virksomheder få indsigt og redskaber til at gøre dem kunsten efter

Efter en vellykket CSR i Praksis-konference i maj er det med store forventninger, Jens Prebensen ser frem til opfølgeren i oktober: ”I maj afprøvede vi et nyt koncept, hvor der blev sat fuld skrue på vidensdeling og praktiske cases, som viste og anskueliggjorde, at Verdensmålene er nemme at bygge ind som fundament for CSR-indsatsen. Og jeg må sige, at deltagerne tog godt imod konceptet, så godt at de opfordrede os til mere af samme skuffe, og det er så det, vi gør med oktober-konferencen.”

Læs mere: Program for CSR i Praksis

Jens Prebensen er stiftende partner i CSR LINK, som står bag CSR i Praksis, og for ham var særligt seniorchefkonsulent i DI Sara Krüger Falks gæstetale en øjenåbner, fortæller han: ”Sara gjorde det klart og tydeligt for alle i salen, at Verdensmålene ikke er varm luft, men at de tværtimod byder på rigtig mange forretningsmuligheder for fremsynede virksomheder. Når en organisation som DI – det er jo Danmarks største erhvervsorganisation – siger sådan, så er der vægt bag ordene og substans, der er til at tage at føle på.”

Læs mere: Sara Krüger Falks artikel ”Verdensmålene kan bidrage til at forstå fremtidens risici og muligheder”

På konferencen i oktober er det Thomas Ravn-Pedersen, direktør i Verdens Bedste Nyheder, som står for gæstetalen, og Jens Prebensen ser frem til et mindst lige så inspirerende indlæg som Sara Krüger Falks.

”Verdens Bedste Nyheder er jo lige frem sat i verden for at fortælle om succeserne i arbejdet med en mere bæredygtig verden. Så der er lagt op inspiration i verdensklasse,” siger Jens Prebensen med et smil.

Verdensmålene fra forskellige vinkler
Kernen i det nye CSR i Praksis-koncept er 12 seminarer, hvor deltagerne har mulighed for at arbejde hands-on med Verdensmålene. Som værter står seks centrale organisationer på CSR-området, som stiller deres erfaringer og redskaber til rådighed for deltagerne. På plakaten for konferencen i oktober står der for nuværende følgende værter: FSC, Grakom, Kooperationen, Sociability og Verdens Bedste Nyheder. Hvem den sidste vært bliver, afklares i de kommende uger, oplyser Jens Prebensen.

”Vi er super glade og stolte over, at det endnu en gang er lykkedes at stille med et stærkt hold af organisationer som værter for seminarerne,” siger Jens Prebensen og uddyber: ”Værterne dækker Verdensmålene fra vidt forskellige vinkler, og derfor vil der være inspiration for enhver, der arbejder med CSR. Samtidigt giver værtsammensætningen deltagerne mulighed for at vælge forskellige tilgange, om det så er varekæden, certificering, den organisatoriske eller kommunikationen – og med sikkerhed vil der være en hel del at hente for den, som gerne vil arbejde med partnerskaber. Det var der mange deltagere, der var glade for i maj, og mon ikke det også vil være en efterspurgt vare i oktober.”

Læs mere: Artikler fra CSR i Praksis i maj

Hvor konferencen i maj blev afholdt hos Københavns Erhvervsakademi, KEA, er det til oktober NEXT – Erhvervsuddannelse København, der lægger lokaler til, og Jens Prebensen er meget taknemmelig for, at det igen er en uddannelsesinstitution, der står som vært.

”Lige som for KEA rammer vi med NEXT plet i forhold til at sætte scenen for konferencen. For begge uddannelsesinstitutioner er med til at forme fremtidens unge, og det er jo dem, der inden for få år skal stå for at føre Verdensmålene ud i livet og sikre, at arbejdet ikke stopper med dem. Verdensmål 17 handler om partnerskaber, og det viser NEXT med sit værtskab for konferencen, at de sætter i højsædet,” siger Jens Prebensen og tilføjer, at CSR LINK som platform for partnerskaber også altid har sin dør åben for virksomheder og organisationer, som gerne vil samarbejde.

Du kan tilmelde dig konferencen her: http://www.csr-link.dk/tilmelding-csr-i-praksis-ii/

Tags: CSR LINK

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere