Konkrete beslutninger for et bedre klima

Fra Paris til New York - med en intens politisk og strategisk udvikling for klima og energi i disse år ser Responsible Energy-konferencen d. 25/10 på de valg, der former vores samfund i disse år. Det handler om medvind, modving, handling og visioner.

Think big - både i København og i Nordsøen er kunstige øer en del af fremtidens visioner for bæredygtige løsninger.

02.10.2017

CSR.dk

Forestil dig en verden, hvor al den energi, vi bruger, kommer fra bæredygtige kilder. En verden, hvor vi har klare strategier for håndtering af globale temperaturstigninger, havvandsstigninger, superorkaner og klima-flygtninge. Lyder det begge som utopier? Det første er faktisk på vej mod virkelighed, så måske kan det andet måske også?

I hvert fald lyder en verden uden dieselpartikler, benzinos og kulminer mere og mere som morgendagens verden.
 
På Responsible Energy-konferencen d. 25. oktober stiller en række nøgleaktører op for at give deres bud på visioner og praktisk handling under emner som strategi, udvikling, værktøjer og muligheder. Med blandt andre DONG Energy, WWF, Nykredit, Energinet Danmark, CO2-fokus og Siemens kommer programmet vidt omkring og dybt ned i investeringer, vedvarende energiproduktion, Carbon Footprint og energistyring - og ikke mindst fremtidens energi.
 
Læs mere: Program for Responsible Energy
 
Power Link Island
Et af de projekter, der bygger på en klar vision for det fossilfri samfund, er Dogger Banke-vindmølleprojektet, som Energinet er engageret i sammen med partnere i Holland og Tyskland. Opstået i slipstrømmen på COP21-aftalen i Paris undersøger projektet mulige udfaldsrum for en grøn omstilling i Europa, hvor den globale temperaturstigning kan holdes under målet på 2 °. Projektet undersøger perspektiver og udfordringer ved at tilslutte vindmøller og i landføringskabler til en kunstig ø i Nordsøen.
 
Læs mere: Dogger Banke-vindmølleprojektet
 
”Transmissionsnettet skal med stor sandsynlighed i fremtiden være klar til at håndtere en meget stor mængde havvind. I Danmark kan vi nok fortsætte med ”business as usual”, hvor vi tilslutter havvindmøller nær kysten, men historien er en helt anden for vores europæiske naboer, som allerede nu har måtte skifte til en dyrere teknologi for at hente vinden længere ude på havet. Dette har åbnet op for, at Energinet på initiativ fra hollandske og tyske TenneT deltager i et fælles udviklingsprojekt, hvor vi undersøger værdien for Europa og Danmark” siger Jesper Storebjerg, projektleder i Energinet og fremhæver, at vi i Danmark er ved at etablere Krigers flak med AC (vekselstrøm) mens at der i Tyskland allerede er anvendt HVDC (højspændingsjævnstrøm) teknologi til tilslutning af vindmøller.
 
”Ved at forbinde tilslutning af havvindmøller med fordelingsanlæg til de omkringliggende lande øger man udnyttelsen af forbindelserne samtidig med, at der kan tilsluttes store mængder vind.” tilføjer Jesper Storebjerg, som understreger, at der endnu er tale om et forsknings- og udviklingsprojekt på et tidligt stadie.
 
Det kan deltagerne d. 25. oktober måske få et mere klart bud på sammen med en hel del flere oplysninger om ”vindmølle-øen”, når Jesper Storebjerg holder sit indlæg om North Sea Wind Power Hub, som er projektets rigtige navn.
 
Mød op i DONG Energys hovedkvarter - på nogle af de sidste dage før selskabet officielt hedder Ørsted - og hør også:
 
Filip Engel, Senior Director, DONG Energy
John Nordbo, Klima- og miljøchef, WWF Verdensnaturfonden
Søren Larsen, Head of SRI, Nykredit
Per Otto Larsen, Founder, CO2focus
Thomas Brændgaard, Sales Executive & Business Development, Siemens, og
Jørn Lykou, CEO, Dansk Energi Management & Esbensen
 
Tilmelding kan foretages her på www.csr-link.dk.

ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

22.01.2025Toms Gruppen A/S

Sponseret

Toms Gruppen reducerer plastforbruget med 20 procent i ny Pingvin-serie

21.01.2025CSR.dk

Danske kantiner går forrest i udviklingen mod en grønnere kost

20.01.2025ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

17.01.2025ØNSK ApS

Sponseret

“Bøtter der batter!”: et kig på ØNSKs cirkulære kaffeløsning

17.01.2025CSR.dk

Endelig afskaffes prisloftet på overskudsvarme

17.01.2025CSR.dk

Regenerativt landbrug: Udfordringer og potentialer

16.01.2025Atea Danmark A/S

Sponseret

Brd. Klee A/S fik med hjælp fra Ateas Customer Experience-team (CX) mindsket CO2-aftryk og sikret ansvarlig håndtering af udtjent it-udstyr

15.01.2025NRGreen ApS

Sponseret

Hørkram tager ambitiøse skridt mod en grøn omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk mini MBA med certificering - Hybridhold - Forår 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Holdstart januar 2025.

Dato

23.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol/KBH + Online

Dakofa
Webinar
Nye krav til håndteringen og forvaltningen af kritiske råstoffer

En ny EU-forordning skal sikre, at affaldsforebyggelse og genanvendelse i højere grad understøtter cirkularitet i EUs forbrug af kritiske råstoffer. Nye produktlister, mærkningskrav, benchmarks, nationale programmer mv. understøtter, at EUs egen forsyning med kritiske råstoffer øges. Webinaret giver et indblik i forordningens krav, tidsplan og de nye muligheder.

Dato

23.01.2025

Tid

13:00

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Virksomhedens klimaregnskab

Er jeres virksomhed C02-neutral? Det er svært at svare på spørgsmålet, hvis ikke din virksomhed har opstillet et klimaregnskab. Det får du styr på med et kursus i klimaregnskaber. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J