Konkrete beslutninger for et bedre klima

Fra Paris til New York - med en intens politisk og strategisk udvikling for klima og energi i disse år ser Responsible Energy-konferencen d. 25/10 på de valg, der former vores samfund i disse år. Det handler om medvind, modving, handling og visioner.

Think big - både i København og i Nordsøen er kunstige øer en del af fremtidens visioner for bæredygtige løsninger.

02.10.2017

CSR.dk

Forestil dig en verden, hvor al den energi, vi bruger, kommer fra bæredygtige kilder. En verden, hvor vi har klare strategier for håndtering af globale temperaturstigninger, havvandsstigninger, superorkaner og klima-flygtninge. Lyder det begge som utopier? Det første er faktisk på vej mod virkelighed, så måske kan det andet måske også?

I hvert fald lyder en verden uden dieselpartikler, benzinos og kulminer mere og mere som morgendagens verden.
 
På Responsible Energy-konferencen d. 25. oktober stiller en række nøgleaktører op for at give deres bud på visioner og praktisk handling under emner som strategi, udvikling, værktøjer og muligheder. Med blandt andre DONG Energy, WWF, Nykredit, Energinet Danmark, CO2-fokus og Siemens kommer programmet vidt omkring og dybt ned i investeringer, vedvarende energiproduktion, Carbon Footprint og energistyring - og ikke mindst fremtidens energi.
 
Læs mere: Program for Responsible Energy
 
Power Link Island
Et af de projekter, der bygger på en klar vision for det fossilfri samfund, er Dogger Banke-vindmølleprojektet, som Energinet er engageret i sammen med partnere i Holland og Tyskland. Opstået i slipstrømmen på COP21-aftalen i Paris undersøger projektet mulige udfaldsrum for en grøn omstilling i Europa, hvor den globale temperaturstigning kan holdes under målet på 2 °. Projektet undersøger perspektiver og udfordringer ved at tilslutte vindmøller og i landføringskabler til en kunstig ø i Nordsøen.
 
Læs mere: Dogger Banke-vindmølleprojektet
 
”Transmissionsnettet skal med stor sandsynlighed i fremtiden være klar til at håndtere en meget stor mængde havvind. I Danmark kan vi nok fortsætte med ”business as usual”, hvor vi tilslutter havvindmøller nær kysten, men historien er en helt anden for vores europæiske naboer, som allerede nu har måtte skifte til en dyrere teknologi for at hente vinden længere ude på havet. Dette har åbnet op for, at Energinet på initiativ fra hollandske og tyske TenneT deltager i et fælles udviklingsprojekt, hvor vi undersøger værdien for Europa og Danmark” siger Jesper Storebjerg, projektleder i Energinet og fremhæver, at vi i Danmark er ved at etablere Krigers flak med AC (vekselstrøm) mens at der i Tyskland allerede er anvendt HVDC (højspændingsjævnstrøm) teknologi til tilslutning af vindmøller.
 
”Ved at forbinde tilslutning af havvindmøller med fordelingsanlæg til de omkringliggende lande øger man udnyttelsen af forbindelserne samtidig med, at der kan tilsluttes store mængder vind.” tilføjer Jesper Storebjerg, som understreger, at der endnu er tale om et forsknings- og udviklingsprojekt på et tidligt stadie.
 
Det kan deltagerne d. 25. oktober måske få et mere klart bud på sammen med en hel del flere oplysninger om ”vindmølle-øen”, når Jesper Storebjerg holder sit indlæg om North Sea Wind Power Hub, som er projektets rigtige navn.
 
Mød op i DONG Energys hovedkvarter - på nogle af de sidste dage før selskabet officielt hedder Ørsted - og hør også:
 
Filip Engel, Senior Director, DONG Energy
John Nordbo, Klima- og miljøchef, WWF Verdensnaturfonden
Søren Larsen, Head of SRI, Nykredit
Per Otto Larsen, Founder, CO2focus
Thomas Brændgaard, Sales Executive & Business Development, Siemens, og
Jørn Lykou, CEO, Dansk Energi Management & Esbensen
 
Tilmelding kan foretages her på www.csr-link.dk.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V