0 kommentarer" /> Kontroversiel EU-afstemning udløser søgsmål | CSR.dk

12.07.2022  |  Klima, miljø og energi

Kontroversiel EU-afstemning udløser søgsmål

Efter EU-Parlamentet i onsdags godkendte gas og atomkraft som bæredygtige energiformer, har det udløst kritik hos flere parter. Blandt andet Greenpeace, der vil tage beslutningen for EU-domstolen.

0 kommentarer

Der var en noget ambivalent stemning i EU-Parlamentet onsdag eftermiddag, da gas og atomkraft blev stemt igennem som bæredygtige investeringer.

Det skriver Politiken.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Parlamentet var 75 stemmer fra at droppe den liste, som EU-Kommissionen har lavet over bæredygtige investeringer – den grønne taksonomi.

Listen har delt vandene, da den medtager gas og atomkraft som bæredygtige energiformer i en overgangsperiode.

”Det er en meget trist, sort dag for klimaet. Vi havde mulighed for at sikre, at gas og atomkraft blev holdt ude af taksonomien, men det valgte EU-Parlamentet ikke at gøre. Det sætter et gevaldigt spørgsmålstegn ved, hvad man overhovedet kan bruge den taksonomi til, når man siger, at en fossil energi som gas er en grøn og bæredygtig investering. Det synes jeg ikke er troværdigt”, siger socialdemokratisk EU-parlamentariker Niels Fulgsang til Politiken.

På den anden side ser Pernille Weiss, konservativ EU-parlamentariker, positivt på afstemningens resultat.

”Vi bliver nødt til at bruge naturgas i en overgang, hvis vi skal nå klimamålene, og også så vi kan komme af med kul og olie så hurtigt som muligt. Der er gas trods alt bedre. Desuden er det hævet over enhver tvivl, at EU ikke bliver klimaneutral efter 2050 uden kerneenergi”, siger hun til Politiken.

”I strid med EU-lovgivningen”
Afstemningen har ikke kun udløst utilfredshed internt i EU.

Hos Greenpeace vil man blandt andet indbringe Kommissionen for EU-domstolen – men først efter de har bedt EU-Kommissionen om at tage revurdere beslutningen.

”Vi er overbeviste om, at domstolen vil slå denne politisk motiverede greenwashing ned som klart i strid med EU-lovgivningen”, siger Ariadna Rodrigo, kampagnechef hos Greenpeace.

Østrig og Luxembourg har også annonceret, at de vil tage sagen for retten hos EU-Domstolen.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere