17.12.2014  |  Klima, miljø og energi

Kulforbruget vil fortsat stige

Verdens forbrug af kul vil fortsætte med at stige i hvert fald fem år endnu. Det viser en ny fremskrivning fra Det Internationale Energiagentur.

Det Internationale Energiagentur (IEA) forudser, at forbruget af kul ikke har toppet endnu. På verdensplan vil kulforbruget nemlig fortsætte med at stige i en sådan grad, at verden vil brænde over ni milliarder ton kul af i 2019, skriver ingeniøren.dk.

Læs også: Kulsorte Polen bliver grønnere

Selvom tallet forsat vil stige, vil det imidlertid være lavere sammenlignet med perioden 2010-2013. I den periode steg tallet med 3,3 procent per år, mens det frem mod 2019 – ifølge beregningerne – ”kun” vil stige med 2,1 procent per år.

Kina er en af de helt store syndere i forhold til kulafbrænding. Kina er verdens største producent, importør og forbruger af kul og står ifølge IEA’s prognose for tre femtedele af den stigende afbrænding de kommende fem år.

Læs også: Danmark har den største stigning i CO2-udledning i EU

Nogle europæiske lande, såsom Danmark, udfaser kulkraft, men det opvejer ikke stigningen i kulforbrugt for andre lande i økonomisk vækst – særligt lande i Asien.

IEA understreger dog, at fremskrivningen er usikker, da klimatiltag i afgørende lande som Kina, Indien og Tyskland kan nedbringe kulfyringen.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere