16.04.2018  |  Kommunikation

Lancering af det første biomassebalancerede polyamid i friluftstøj

Indhold fra partner Hvad er dette?

Cirkulær økonomi og brug af bæredygtig biomasse står øverst på dagsordenen, når det gælder spørgsmålet om at øge ressource-effektiviteten og reducere miljø- og klimabelastningen.

Flere og flere forbrugere bliver bevidste om, hvordan tøj bliver fremstillet, og producenterne efterspørger også mere bæredygtige materiale-løsninger. Gonz Ferrero, som er administrerende direktør for Klättermusen, forklarer, hvordan virksomheden agerer som frontløber i udviklingen af bæredygtigt friluftstøj med innovativt design:

"Bæredygtighed har været en af vores førsteprioriteter lige siden virksomhedens start, og denne filosofi har ikke ændret sig; vi stræber efter at finde nye bæredygtige og holdbare materialer, der belaster miljøet mindre", fortæller Gonz Ferrero, som er administrerende direktør for Klättermusen.

Lars Gustafsson, som er Senior Sustainability Manager for BASF i de nordiske/baltiske lande, er henrykt over, at Klättermusen bruger BASF’s polyamid Ultramid® for at styrke deres indsats inden for bæredygtighed:

  • "Polyamid bliver anvendt til mange ting i modebranchen, herunder tøj, sko og tasker. Takket være BASF's biomassebalancemetode kan vi bidrage til Klättermusens indsats med polyamidet Ultramid®, som sparer fossile ressourcer og reducerer CO2-fodaftrykket med mere end 35 % uden at gå på kompromis med kvaliteten."

Om BASF's biomassebalancemetode
BASF har udviklet den innovative biomassebalancemetode, hvor nogle af de fossile ressourcer, der bliver anvendt i det nuværende produktionsprincip ”Verbund”, bliver erstattet af fornybare ressourcer med bæredygtighedscertifikat. Slutprodukternes udformning og kvalitet forbliver uændret. I denne proces bliver der anvendt fornybare råmaterialer som energikilde helt fra starten af produktionen i Verbund. De forskellige slutprodukter får godskrevet disse fornybare råmaterialer i form af et certifikat, der er udviklet i samarbejde med TÜV SÜD. Lars Gustafsson forklarer, hvordan biomassebalancemetoden kan sammenlignes med et tarifsystem for grøn energi:

"Det er ikke sikkert, at den energi, der bliver anvendt i produktionen af et bestemt produkt, kommer fra en fornybar kilde. Men det vigtige er, at den totale andel af vedvarende energikilder i systemet stemmer, og at de enkelte certificerede produkter får tildelt den matematisk korrekte andel. Hvis efterspørgslen stiger, skal andelen af vedvarende energikilder øges i overensstemmelse hermed, og dermed er metoden med til at fremme brugen af fornybare ressourcer."

Håber at inspirere andre aktører på markedet for friluftsbeklædning
Klättermusen er en frontløber, der kan inspirere både virksomheder og forbrugere til at tænke anderledes og drive forretning og opleve naturen på en mere bæredygtig måde. Gonz Ferrero er positiv omkring mulighederne ved at bruge Ultramid® fra BASF og fortæller, at dette er et vigtigt skridt på virksomhedernes rejse mod øget bæredygtighed: 

"Klättermusen arbejder hårdt på at finde løsninger, der reducerer miljøbelastningen uden at gå på kompromis med kvaliteten. Biomassebalancemetoden er et godt eksempel på, hvordan vi kan arbejde sammen om at spare på vores ressourcer. Ved at anvende dette polyamid i vores kollektion viser vi os som frontløbere inden for friluftsbeklædning, og vi håber, at det kan inspirere andre til at gå samme vej."

Tags: BASF

Mere fra BASF

BASF

https://www.basf.com/dk

  • +45 32 66 07 00
  • Kalvebod Brygge 45, 2., 1560 Copenhagen V, Denmark

At BASF, we create chemistry for a sustainable future. We combine economic success with environmental protection and social responsibility. The approximately 114,000 employees in the BASF Group work on contributing to the success of our customers in nearly all sectors and almost every country in the world. Our portfolio is organized into five segments: Chemicals, Performance Products, Functional M…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere