Lidegaard: Godt udspil fra Kommissionen

EU-kommissionen har fremlagt sine klima- og energimål frem mod 2030. De bliver positivt modtaget hos klima- og energiminister Martin Lidegaard, der forventer en styrket dansk position i den grønne omstilling på europæisk og globalt plan.

EU-kommissionen fremlagde onsdag sine klima- og energimål frem mod 2030. Foto: EU-Kommissionen..

24.01.2014

CSR.dk

Klima- og energiminister Martin Lidegaard ser positivt på EU-Kommissionens nye udspil klimamål frem mod 2030. Foto: Klima-, energi- og bygningsministeriet. .

EU-kommissionens udspil til en fælles klima- og energipolitik frem mod 2030, bliver taget godt imod hos klima- og energiminister, Martin Lidegaard.

Udspillets 2030-mål omfatter blandt andet en 40 procent reduktion af CO2-udledningen i forhold til 1990-niveau og en ændring af det europæiske system for handel med klimakvoter (ETS).

”Målet om 40 procents CO2-reduktion sikrer, at EU fastholder en ambitiøs klima- og energipolitik til glæde for virksomheder og borgere, der får stabile rammer for de investeringer, de laver. Det vil betyde, at Europa begrænser sin afhængighed af importerede fossile brændsler. Og det vil sikre, at EU troværdigt kan indgå i de globale klimaforhandlinger i Paris i 2015.”, siger Martin Lidegaard.  

Læs også: Her er den nye vækstplans fem indsatsområder

Den danske regering ønsker som udgangspunkt bindende mål for vedvarende energi og energieffektivitet - dog betinget af grundige analyser af de konkrete instrumenter til at nå målene.

I Kommissionens udspil er der et bindende mål for vedvarende energi på 27 procent for EU som helhed, og Kommissionen nævner, at energieffektivisering også i fremtiden vil spille en væsentlig rolle.

Styrket dansk position
”Den grønne omstilling i Danmark er i høj grad båret af vores nationale udbygning af vedvarende energi. Det har givet Danmark en styrkeposition på europæisk og globalt plan. Det er godt, at Kommissionen spiller ud med et bindende mål for vedvarende energi, da det betyder, at vi kan fastholde og udbygge den styrkeposition. Vi vil nu kigge grundigt på udspillet fra Kommissionen. Vi vil vurdere målet, og hvordan det bør implementeres for at have den ønskede effekt", siger Martin Lidegaard.

Læs også: København bliver Europas miljøhovedstad 2014

Det er også væsentligt for Danmark, at alle EU-lande tager del i omstillingen, så vi får en fair byrdefordeling, der blandt andet tager højde for de initiativer, de enkelte lande allerede har taget.

Forhandlingerne om EU’s klima- og energipolitik frem mod 2030 begynder med det samme. Planen er, at de europæiske stats- og regeringschefer i løbet af foråret vil kunne indgå en aftale om 2030-målene.

-TK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

30.10.2024CSR.dk

Fødevareaffald kan blive en guldgrube

30.10.2024CSR.dk

Oxfam: De rigeste skal betale ekstra for deres massive udledninger

29.10.2024CSR.dk

Sweco lancerer Det Planetære Projekt: Et tværfagligt innovationsprojekt om den fremtidige indretning af Danmarks areal

28.10.2024CSR.dk

Brancheforening lancerer betaversion af beregner for klimaaftryk på reklamemarkedet

28.10.2024Arrow ECS Denmark

Sponseret

Fra Overforbrug til Optimering: Sådan Kan Virksomheder Reducere CO2 og Øge Effektiviteten

25.10.2024Schneider Electric

Sponseret

AI kræver en fundamental omstilling i opbygningen og driften af datacentre

25.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Dansk iværksætter vil revolutionere den globale blomsterindustri

25.10.2024CSR.dk

Kløften mellem klimaviden og -handling vokser kun

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Oktober

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

29.10.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Asset management – Indførelse af opdateret ISO 55001

Dette kursus giver en dybdegående indsigt i forskellene mellem de tidligere og nye ISO 55000/01 standarder, og hvordan ændringerne påvirker implementeringen.

Dato

30.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Praksis hos Kids-World – Sådan ansætter vi de unge

Mød Sanne Aldenborg, lagerchef i Kids-World, der fortæller om virksomhedens strategi og arbejde med at ansætte unge medarbejdere. Både dem på 13-14 år og dem, der har brug for lidt ekstra støtte.

Dato

31.10.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Cemasys.com
Webinar
How to master your CSRD reporting with essential tips from experts.

At this stage, the question is no longer why to begin the CSRD process, but how to get started and what key factors to consider as you move toward compliance. In relation to the launch of our CSRD-application, we are pleased to invite you to an insightful webinar. Sign up in the link below!

Dato

31.10.2024

Tid

14:00

Sted

Online

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie