24.01.2014  |  Klima, miljø og energi

Lidegaard: Godt udspil fra Kommissionen

EU-kommissionen har fremlagt sine klima- og energimål frem mod 2030. De bliver positivt modtaget hos klima- og energiminister Martin Lidegaard, der forventer en styrket dansk position i den grønne omstilling på europæisk og globalt plan.

EU-kommissionens udspil til en fælles klima- og energipolitik frem mod 2030, bliver taget godt imod hos klima- og energiminister, Martin Lidegaard.

Udspillets 2030-mål omfatter blandt andet en 40 procent reduktion af CO2-udledningen i forhold til 1990-niveau og en ændring af det europæiske system for handel med klimakvoter (ETS).

”Målet om 40 procents CO2-reduktion sikrer, at EU fastholder en ambitiøs klima- og energipolitik til glæde for virksomheder og borgere, der får stabile rammer for de investeringer, de laver. Det vil betyde, at Europa begrænser sin afhængighed af importerede fossile brændsler. Og det vil sikre, at EU troværdigt kan indgå i de globale klimaforhandlinger i Paris i 2015.”, siger Martin Lidegaard.  

Læs også: Her er den nye vækstplans fem indsatsområder

Den danske regering ønsker som udgangspunkt bindende mål for vedvarende energi og energieffektivitet - dog betinget af grundige analyser af de konkrete instrumenter til at nå målene.

I Kommissionens udspil er der et bindende mål for vedvarende energi på 27 procent for EU som helhed, og Kommissionen nævner, at energieffektivisering også i fremtiden vil spille en væsentlig rolle.

Styrket dansk position
”Den grønne omstilling i Danmark er i høj grad båret af vores nationale udbygning af vedvarende energi. Det har givet Danmark en styrkeposition på europæisk og globalt plan. Det er godt, at Kommissionen spiller ud med et bindende mål for vedvarende energi, da det betyder, at vi kan fastholde og udbygge den styrkeposition. Vi vil nu kigge grundigt på udspillet fra Kommissionen. Vi vil vurdere målet, og hvordan det bør implementeres for at have den ønskede effekt", siger Martin Lidegaard.

Læs også: København bliver Europas miljøhovedstad 2014

Det er også væsentligt for Danmark, at alle EU-lande tager del i omstillingen, så vi får en fair byrdefordeling, der blandt andet tager højde for de initiativer, de enkelte lande allerede har taget.

Forhandlingerne om EU’s klima- og energipolitik frem mod 2030 begynder med det samme. Planen er, at de europæiske stats- og regeringschefer i løbet af foråret vil kunne indgå en aftale om 2030-målene.

-TK

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere