21.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Lindab nomineret til Byggeriets Energipris 2020

Indhold fra partner Hvad er dette?

På BYGGGERI’20 er der Danmarkspremiere på SolarRoof, der er et bæredygtigt designtag med integrerede solceller. SolarRoof er nomineret til Byggeriets Energipris, der uddeles d. 11. marts som en del af Byggemessen.

Hos Lindab arbejder vi dagligt med at udvikle bæredygtige produkter til gavn for miljøet, brugerne og håndværkerne ― uden at gå på kompromis med hverken funktionalitet eller design. Seneste skud på stammen af vores innovative byggeprodukter er SolarRoof, der er et bæredygtigt designer-kliktag med integrerede solceller, der forsyner bygningen med grøn strøm.

Nomineret til Byggeriets Energipris 

SolarRoof introduceres på det danske marked på BYGGERI’20 messen og er nomineret til Byggeriets Energipris, der uddeles 11. marts. Baggrunden for udviklingen af SolarRoof er ønsket om at kombinere klimavenlige produkter med et smukt design, så flere boligejere vælger solceller som energikilde.

Solceller nedsætter C02-udledning

Miljømæssigt er der et kæmpe potentiale for at benytte solceller som en del af den grønne omstilling og hermed nedsætte CO2-udledningen. Potentialet udnyttes dog langt fra i dag, hvor kun 15 % af det samlede elforbrug dækkes i de solrigeste timer.

Ifølge Lene Agger, udviklingsingeniør i Lindab, er der mange årsager til at ikke flere har valgt solceller til at dække deres energibehov. En af dem er æstetikken, hvor traditionelt påmonterede solceller ofte ikke lever op til mange danskeres husdesign-drømme.

”Vi oplever, at mange arkitekter gerne vil bygge med solceller på grund af de energimæssige fordele, men de er tilbageholdne på grund af æstetiske hensyn. Det bliver simpelthen ikke en integreret del af husets arkitektur og udtryk, når solcellerne eftermonteres på taget som selvstændige elementer. Derfor har vi udviklet et nyt ståltag ved navn SolarRoof, der kombinerer tag og solceller i en integreret løsning,” siger Lene Agger.

Trækker på mange års erfaring

Lindab SolarRoof er resultatet af Lindabs mange års erfaring som leverandør af ståltag kombineret med den nyeste teknologi inden for solenergi. SolarRoof produceres som Lindabs traditionelle kliktag, men med solcellepaneler limet oven på tagkonstruktionen. Hermed bliver solcellerne en naturlig del af tagets arkitektoniske udtryk, samtidig med at monteringen bliver markant nemmere at gå til. Den vedvarende energiproduktion gør solcelletaget til en god forretning for både økonomien og miljøet.

SolarRoof er Good Thinking

”I Lindab vil vi gerne bidrage til det, vi kalder Good Thinking, som går ud på at udvikle smartere og mere bæredygtige produkter, der på én gang gavner vores kunders forretning og gør verden grønnere. Og det lever SolarRoof i høj grad op til, da det giver kunderne mulighed for at producere el, så de kan leve mere grønt, men også i et mere globalt perspektiv kan solcelletaget være med til at reducere klodens samlede CO2-udledning,” siger Lene Agger, udviklingsingeniør i Lindab, der krydser fingre for at SolarRoof går hele vejen og vinder Byggeriets Energipris.

SE FILM OM LINDAB SOLARROOF


Lindab på BYGGERI’20

Besøg Lindab på BYGGERI’20, hvor vi udover danmarkspremieren på SolarRoof også præsenterer vores garageporte, sandwichpaneler og tagrender. Du finder os på Stand A – 1040.
 

Byggeriets Klimapriser Byggeriets Klimapriser er stiftet af Brancheforeningen Danske Byggecentre for at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber til gavn for klima og arbejdsmiljø - og for at sætte fokus på virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- eller miljøstrategi.

Læs mere om de nominerede til Byggeriets Klimapriser her.

Tags: Lindab

Mere fra Lindab

Lindab

www.lindab.dk

  • Langkær 20, 6100 Haderslev, Danmark

Lindab fremstiller produkter og systemløsninger til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima til byggeindustrien og ventilationsbranchen. Vi er en international koncern etableret i 32 lande med 5.100 ansatte - i Danmark er vi 500 medarbejdere.Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innov…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere