25.11.2014  |  Strategi & ledelse

Lise Kingo stopper i Novo Nordisk

Den mangeårige drivkraft for arbejdet med samfundsansvar i Novo Nordisk, koncerndirektør Lise Kingo, forlader virksomheden med øjeblikkelig virkning.

Novo Nordisks spydspids for CSR-arbejdet, koncerndirektør Lise Kingo, fratræder med øjeblikkelig virkning.  

Læs også: Vild natur forbedrer miljøet hos Novo Nordisk

Hun stopper i forbindelse med en ændring af ansvarsfordelingen i topledelsen, der samtidig betyder, at direktionen bliver reduceret fra syv til seks medlemmer.  

Lise Kingo har i høj grad været drivkraften bag Novo Nordisk tredobbelte bundlinje og forretningsmodel, der forener social ansvarlighed og økonomi.

Novo Nordisks topchef Lars Rebien Sørensen takker i en pressemeddelelse Lise Kingo for en stor indsats:  

"Især vil jeg gerne fremhæve hendes lederskab i udviklingen af virksomhedens strategi inden for bæredygtig udvikling, corporate branding og public affairs, som har været stærkt medvirkende til, at Novo Nordisk i dag nyder anseelse som en velrespekteret global virksomhed”, siger Lars Rebien Sørensen.

Ansvarsområder uddelegeres
Lise Kingos ansvarsområder bliver fordelt mellem tre af de øvrige medlemmer af topledelsen.

Således vil området Corporate People & Organisation samt Business Assurance fremover høre under informationsdirektør Lars Fruergaard Jørgensen. Marketingdirektør Jakob Riis får ansvaret for Corporate Stakeholder Engagement, mens Corporate Communications vil referere til Lars Rebien Sørensen.

Lise Kingo oplyser i en pressemeddelelse, at hun fremover vil bruge sin erfaring og viden i bestyrelsesarbejde og internationale organisationer.

Læs også: Globale medicinalvirksomheder mangler grønt fokus

Lise Kingo har været i Novo Nordisk siden 1988 og blev en del af koncernledelsen i 2004. Hun er desuden formand for Rådet for Samfundsansvar.  

- JKK  

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere